Lucas Biglia, bývalý reprezentant Argentíny, prezradil, že v budúcnosti by rád videl dokument týkajúci sa Lea Messiho a Majstrovstiev sveta a to vo formáte podobnom poslednej produkcii, ktorej hrdinom bol Michael Jordan. Biglia taktiež poukázal na pozitívny charakter Messiho.

Dokument o Messim

"Dokážete si predstaviť 'The Last Dance' s Messi a Majstrovstvami sveta? Poznať mnohé každodenné záležitosti, ktoré sa dejú, ale o ktorých nikto nevie a nadchli by divákov. V budúcom dokumente o Messim by som chcel vidieť scénu, v ktorej plače na podlahe s pohárom z Majstrovstiev sveta. V štýle Jordana, ktorý získal prsteň po smrti svojho otca. Viem, čo by to znamenalo pre neho a pre fanúšikov."

Prvý kontakt

"S Leom som sa spoznal na jednom z prvých tréningov v reprezentácii do 20 rokov. Bol tichý, pokorný a uzavretý do seba. Keď sme vybehli na trávnik, nedokázali sme ho zastaviť. Nasadzoval nám sieť, bolo to pre neho normálne, nesmial sa. A taký aj zostal, vôbec sa nezmenil."

Messiho charakter

"Nikdy sa nepovyšuje. Nielen z dôvodu svojej pokory, ale taktiež preto, aby sa postaral o to, aby ste sa cítili pohodlne. Snaží sa rozvíjať vhodné vzťahy so svojimi spoluhráčmi, nevyvyšuje sa. To ho robí skvelým. Neexistujú slová, ktoré by Messiho opísali z hľadiska futbalu, ale ako človek je 10 či 100-krát lepší."

Messiho utrpenie v národnom tíme

"Prečo niekto, kto dáva tak veľa, musí tak trpieť? Počas posledných majstrovstiev sveta, keď som videl, ako trpí z dôvodu vypadnutia, kládol som si otázku, prečo... Mal som milión otázok. Zarylo sa mi to do pamäte. Prečo niekto tak konkurencieschopný ako on musí tak trpieť. Dúfam, že ho budeme môcť vidieť o dva roky na nasledujúcom šampionáte."

zdroj: sport.es marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-05-26 19:30:59
Krásny,postreh na krála futbalu a velkého pokorného človeka,ktorý dlho zostane vzorom pre mladých futbalistov a milionov fanúšikov, na celom svete.