Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že FC Barcelona, Real Madrid, Athletic a Osasuna, teda jediné kluby v La Lige, ktoré nie sú športové akciové spoločnosti, rokujú s LFP, aby sa zabezpečilo, aby vedenie klubu nebolo právne zodpovedné za náklady a straty spôsobené pandémiou koronavírusu.

Kluby nemohli počas troch mesiacov vykonávať obchodnú činnosť, čo malo veľmi negatívny vplyv na finančné výsledky v sezóne 2019/2020. Túto sezónu bude nutné uzatvoriť so stratou. V prípade Barcelony, Realu, Athletic a Osasuny sú straty spojené so zodpovednosťou vedenia, ktoré v súlade so zákonom zodpovedá svojim majetkom za straty.

Táto štvorica klubov v súčasnosti rokuje s LFP v snahe dosiahnuť, aby každú stratu, ktorú je možné riadne zdokumentovať ako zapríčinenú pandémiou, považovala za stratu z dôvodu vyššej moci. Tieto straty by samozrejme boli zahrnuté do súvahy, ale vedenie by za straty nebolo právne zodpovedné. Vedenie Barcelony odhaduje, že klub v dôsledku pandémie prišiel o približne 150 miliónov eur - straty vyplynuli z toho, že sa nepredávali lístky, produkty, nefungovali akadémie či múzeum. Audítori v súčasnosti pracujú na dvoch modeloch uzatvorenia hospodárskeho roka 2019/2020 - jeden odráža to, čo sa udialo v posledných mesiacoch a ten druhý vychádza z toho, ako by vyzeral rozpočet bez pandémie.

Barcelona uzavrie hospodársky rok 2019/2020 so stratami, ktoré budú nižšie ako 150 miliónov eur. V budúcej sezóne sa rozpočet prispôsobí novej realite, ktorú po sebe zanechala pandémia. Prognózy príjmov sa budú určite znižovať. Mundo Deportivo zároveň informuje, že Barcelona od prezidentovania Rosella a Bartomeua od roku 2010 vykázala zisk vo výške 191,7 milióna eur. Vedenie tak nebude musieť hradiť zo svojho vrecka nič a môže spávať pokojne.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2020-07-03 15:02:03
:D :D Bartomeu náš zlatý :D :D Ja nemám slov. Asi mu ozaj poriadne horí pod riťou.
2020-07-03 16:18:03
Voľby by mohli byť už toto leto lebo toto vedenie do.....
tento klub a čo sa dalo.Neviem načo sa ešte čaká.