Pandémia koronavírusu má veľký dopad na futbalový svet a s tým spojené dianie na prestupovom trhu. V prípade FC Barcelona to znamená, že nepredá hráčov ako Philippe Coutinho či Ousmane Dembélé za veľké čiastky ako pôvodne plánovala. Preto sa schyľuje k výmenám.

Európske kluby uťahujú opasky a pokúsia sa posilniť svoje kádre inými spôsobmi. Videli sme to už aj v prípade Barcelony, keď si s Juventusom vymenila Arthura miesto Miralema Pjanića. Katalánci k Brazílčanovi dostali navyše 12 miliónov eur. V každom prípade sa nemusí jednať o posledný takýto obchod medzi spomínanými klubmi.

Talianske médiá uvádzajú, že Katalánci v Talianmi v súčasnosti rokujú o výmene Ivana Rakitića za Rodriga Bentancura. Chorvát má v Katalánsku zmluvu do roku 2021, no Blaugranas ho chcú predať počas tohto leta. Uruguajský reprezentant by putoval opačným smerom. Bentancur môže byť z dlhodobého hľadiska považovaný ako nástupca Sergia Busquetsa. Jediným 'ale' v tomto prípade je jeho nulový prínos z hľadiska ofenzívy, keď počas celej svojej profesionálnej kariéry strelil len 4 góly.

Debutoval v tíme Boca v roku 2015, keď mal len 17 rokov. Teraz má 23 a oblieka už dres Juventusu Turín. Katalánci by v tomto prípade vymenili 32-ročného hráča a 23-ročného hráča, no teraz by museli k výmene doplácať oni a nie málo - médiá píšu, že Juventus požaduje približne 30 miliónov eur.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
kluc Premium
2020-08-01 16:40:10
Nie ďakujeme...ďalej...
2020-08-01 16:49:27
Nič extra, no stále lepšie Rakitiča za Bentancura jak Arthura za Pjaniča, aj keď nám do zálohy už nikoho netreba a v Juventuse nieje fakt nikto, kto by sedel do našeho konceptu hry