Samuel Umtiti bol v poslednom čase spájaný s odchodom do Premier League, no médiá aktuálne píšu o väčšom záujme z Talianska. Barcelona chce obrancu predať, no ten nechce odísť z Camp Nou.

Umtiti sa nenachádza v plánoch trénerského štábu na budúcu sezónu a Barcelona už aj oznámila toto rozhodnutie hráčovi. Vedenie klubu sa v tejto súvislosti snaží stopéra predať. Na stole je niekoľko možností, niektoré sú z Premier League, no Umtiti je viac naklonený ponukám zo strany talianskych klubov. Zatiaľ posledným mužstvom, ktoré pribudlo na zoznam záujemcov, je AS Rím. Obrancu by chcel na jeden rok hosťovania s možnosťou na stály prestup na konci sezóny.

Katalánci s takouto možnosťou budú súhlasiť v prípade, ak si Rimania vezmú na starosť aj plat hráča, ktorý nie je z tých najnižších. V Taliansku však kluby platia ďaleko nižšie dane ako v Španielsku, takže pre AS Rím by to nemal byť problém. Problém sa objavil inde - Umtiti na čele so svojimi agentmi preferuje zotrvanie v Barcelone. Tá zas vytvára nátlak na jeho odchod.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-08-05 15:04:22
dobre rano pisalo sa o tom pred 2 tyždnami .......
2020-08-05 15:33:35
Este ze si vybavil poriadny plat a odvtedy nic nehral. :D