Nadišlo rozhodujúce obdobie, počas ktorého Quique Setién musí preukázať svoje trénerské schopnosti na lavičke FC Barcelona. Pokiaľ sa jeho mužstvu nepodarí vyhrať Ligu Majstrov, tréner zrejme príde o svoju prácu. Setién má pred sebou len jednu úlohu - postarať sa o to, aby jeho mužstvo bolo nebezpečné.

Súčasná sezóna je pre mnohých fanúšikov Barcelony sklamaním. V januári sa s klubom rozlúčil Ernesto Valverde a Quique Setién nedokázal zmeniť hru mužstva, čo viedlo k vypadnutiu Barcelony z Copa del Rey a strate majstrovského titulu v La Lige. Znepokojenie nad situáciou bolo počuť už aj zo šatne prvého tímu a dokonca Leo Messi hovoril o tom, že Barcelona s takouto hrou nemôže počítať s víťazstvom v Lige Majstrov.

Sezónu môže zachrániť aj nový formát Ligy Majstrov, ktorý bol v tejto sezóne zmenený z dôvodu pandémie koronavírusu. Na výhru v tomto turnaji Barcelona potrebuje tentokrát uspieť len v štyroch zápasoch. Quique Setién chce vsadiť všetko na jednu kartu, pretože od toho do veľkej miery závisí aj jeho ďalšia budúcnosť v klube.

Ako informuje katalánsky denník Sport, Barcelona v súčasnosti trénuje s rozostavením 3-5-2 s kompaktným stredom poľa. Najvysunutejšími hráčmi sú Messi a Suarez. Ak sa Griezmann po zranení vráti v optimálnej dispozícii, môže sa vrátiť do základnej zostavy už v zápase s Neapolom a Barcelona potom zahrá v tradičnom rozostavení 4-3-3. Zo zostavy by v tom prípade vypadol Ivan Rakitić alebo Riqui Puig. Ak Chorvát vybehne v základe, hral by na pozícii Sergia Busquetsa, ktorý proti Neapolu nemôže nastúpiť z dôvodu suspendácie pre žlté karty. V prípade, ak sa na ihrisku ukáže Riqui Puig, úlohu defenzívneho stredopoliara by prevzal Frenkie de Jong.

Cieľ Setiéna je jasný: Barcelona musí znovu získať svoj herný štýl a byť pre súperov nebezpečná. Tréner sa spolieha aj na Messiho, ktorý je vo forme, ale aj na Suareza, ktorého výkony na trávniku môžu byť pre mužstvo opäť kľúčové.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.