Ronald Koeman si bude mať z čoho vyberať, keď bude zostavovať ofenzívnu líniu FC Barcelona. Holanďan má k dispozícii niekoľko hráčov rôznej charakteristiky. 57-ročný ročný tréner však musí dbať o rovnováhu v mužstve.

V nadchádzajúcej sezóne bude útok Barcelony vyzerať inak, než v uplynulých sezónach. Klub má opustiť Luis Suarez, ktorý mal roky isté miesto v základnej zostave. Koeman okrem toho povedal, že Antoine Griezmann bude hrávať na prirodzenom poste a tak by sa nemal vrátiť na krídlo. Francúz by sa mal presunúť viac do stredu. Nie je vylúčené, že teraz bude považovaný aj za falošného útočníka, podobne ako Leo Messi. To, že Argentínec zostal na Camp Nou, zväčšilo silu katalánskeho klubu, ale na druhej strane to znamená, že voľných miest v ofenzíve bude menej. 33-ročný kapitán Blaugranas sa doteraz tešil veľkej slobode na ihrisku a Koeman s ním vo svojom projekte veľmi počíta. Okrem toho sa stále veľa hovorí o možnom príchode hrotového útočníka na miesto Suareza. Favoritom je v súčasnosti Memphis Depay.

O miesto v základnej zostave bude bojovať hneď niekoľko mladých hráčov. Ousmane Dembélé sa vracia po zranení a môže mať veľkú šancu hrávať ako krídelník. Médiá informujú, že Koeman chce mať na trávniku takýto typ hráča takmer vždy. Francúz však čelí veľkej konkurencii zo strany Ansu Fatiho, ktorý odohral dvojicu výborných zápasov v drese národného tímu Španielska a zdá sa, že je pripravený posilniť svoju pozíciu aj v tíme Blaugranas. Vylúčiť nemôžeme ani to, že o svoju šancu zabojuje Francisco Trincão, ktorý sa v druhej polovici uplynulej sezóny predstavil vo veľmi dobrej forme ako krídelník. Môže hrávať aj ako stiahnutý útočník a na ľavej strane útoku. Ďalším všestranným hráčom v kádri Ronalda Koemana je Pedri, ktorého tréner môže využívať na rôznych postoch. Jeho zotrvanie v mužstve môže závisieť aj od toho, či odídu hráči ako Martín Braithwaite a Philippe Coutinho.

Barcelona by preferovala predaj Dána, ale nie je jasné, či do klubu príde adekvátna ponuka. Podobné je to v prípade Coutinha, ktorého si Koeman chce otestovať počas krátkej predsezóny. Brazílčan však ponúka množstvo taktických variácií a médiá píšu, že Holanďan si ho v tíme chce udržať. Faktom ale zostáva, že Brazílčan sa najlepšie cíti v úlohe hráča zbiehajúceho do stredu poľa, teda presne ako Messi, čo Brazílčanovi neuľahčí boj o miesto v základe. Z Barcelony na druhej strane podľa všetkého odíde Rafinha, ďalší všestranný hráč, ktorý prestúpi zrejme do Premier League.

Už čoskoro je na programe prvý priateľský zápas, počas ktorého budeme môcť vidieť prvé efekty práce nového trénera v klube. Barcelonu cez víkend čaká súboj s Gymnastic. Médiá už predtým informovali, že Holanďan chce v sobotu vyskúšať rozostavenie 4-2-3-1 a vďaka tomu by mali šancu hrať až štyria ofenzívni hráči. Koeman má k dispozícii viac variantov vzhľadom na charakteristiku svojich hráčov. Trénera v najbližších týždňoch čaká niekoľko náročných rozhodnutí, aby jeho mužstvo bolo v rovnováhe ako z pohľadu skúseností, rýchlosti, ťahu na bránku, tak aj z pohľadu práce v defenzíve. Okrem toho musí tréner všetko dobre plánovať, aby atmosféra v šatni bola dobrá a mladí hráči mali dostatok šancí na to, aby sa aj naďalej rozvíjali.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-09-08 06:50:42
Myslím ze Koeman má obrovský výběr hráčů má dost nadupaný kádr - záloha Busquets, pjanic, coutinho, Puiq, De Jong , pedri- útok - Griezmann , messi, Trianco, Dembélé, Suárez, Ansu Fati... atd myslím ze je teď hlavní poresit obranu Lenglet není úplně až tak super
2020-09-08 08:13:25
Griezmanna predať, vôbec sa nehodí do štýlu Barci aj keď bude hrať na svojom poste.