Médiá informujú o tom, že transfer Luisa Suareza do Atlética Madrid je dohodnutý a čaká sa už len na oficiálne potvrdenie zo strany klubov. Katalánci nakoniec z prestupu zarobia len na bonusoch.

Uruguajčan podpíše zmluvu s Atléticom Madrid na 2 roky do 30. júna 2022. Jeho zmluva s Barcelonou bola platná do júna 2021. Ak odohrá na Wanda Metropolitano 2 sezóny, po skončení kontraktu bude mať už 35 rokov. Barcelona na začiatku rokovaní dúfala, že za Suareza dostane aspoň malú prestupovú sumu, no nakoniec sa bude musieť uspokojiť len s financiami z bonusov, ktoré nie sú naviazané na výkony hráča v novom pôsobisku. Blaugranas dostanú 2 milióny eur, ak Atlético Madrid postúpi do štvrťfinále Ligy Majstrov v jednej aj v druhej sezóne so Suarezom v kádri.

Uruguajčan v drese Los Colchoneros zarobí 7,5 milióna eur ročne, pritom nedávno vyšla správa, ktorá tvrdila, že o jeho služby mal záujem aj klub z MLS - Inter Miami Suarezovi ponúkol plat 8 miliónov eur ročne, ale Uruguajčan odmietol, pretože chcel zostať v Európe, kde bol ochotný prijať aj nižšiu výplatu. Čakáme už len na oficiálne potvrdenie prestupu.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

6 komentáre
2020-09-23 11:10:56
Trochu iný plat ako bral u nás,hoci za výkony aké podáva asi aj to je priveľa.
2020-09-23 11:12:18
ti blázni prodali semeda