Ansu Fati je od tejto sezóny oficiálne hráčom prvého tímu FC Barcelona. Dostal číslo 22 a jeho odstupná klauzula stúpla na 400 miliónov eur. Postup do prvého tímu však nepredĺžil platnosť jeho zmluvy, ktorá končí 30. júna 2022.

Mladý krídelník má stále len 17 rokov, čo znamená, že nemôže podpísať zmluvu na dlhšie trvanie ako 2 roky. To sa ale zmení po dovŕšení 18. roku života, čo v prípade Fatiho vychádza na 31. októbra toho roku. Barcelona práve preto naznačila svoj zámer ponúknuť svojmu odchovancovi vylepšenú zmluvu, na základe ktorej by mohol zarábať neuveriteľných 10 miliónov eur ročne.

400 miliónová odstupná klauzula zároveň znamená, že vedenie klubu sa s rokovaniami o podmienkach nového kontraktu nemusí priveľmi ponáhľať, nakoľko ide o sumu, ktorá je absolútne mimo dosah súčasného prestupového trhu. Katalánci počas leta dostali ponuku za Fatiho na úrovni 150 miliónov eur, ale bez váhania ju odmietli.

Médiá ďalej informujú, že Fati by mal zarábať toľko, čo by odzrkadľovalo jeho pozíciu v tímu a pre Barcelonu to znamená, že s rokovaniami to nebude mať jednoduché. V súčasnosti však žiadne rokovania ešte neprebiehajú a očakáva sa, že rokovať o novej zmluve začne až nové vedenie na budúci rok. Budúcemu prezidentovi je v každom prípade už teraz jasné, že udržať Fatiho v tíme je jednoducho nutné, pretože ide o hráča, okolo ktorého sa môže vytvoriť budúci projekt FC Barcelona. Na druhej strane je zrejmé, že nová zmluva musí byť podpísaná do januára 2022, v opačnom prípade bude môcť rokovať s inými klubmi.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

13 komentáre
2020-09-29 08:59:42
Vsuvka."Ansu ihned po odpiskani penalty dal Messimu mic aby se Leo taky zapsal na streleckou listinu. Ten to gesto prijal a slibil ze pristi penaltu prenecha fatimu. "
2020-09-29 09:02:01
Ansu len tak ďalej ?