Ronald Koeman poskytol rozhovor pre holandskú televíziu NOS, v ktorom sa vyjadril k niekoľkým svojim rozhodnutiam zo začiatku pôsobenia v Barcelone a zhodnotil potenciálne prestupy.

Messi

"Po podpísaní zmluvy som sa hneď skontaktoval s Messim. Prišiel som k nemu domov a porozprával som sa s ním o jeho budúcnosti. Jeho nespokojnosť bola zrejmá. Nakoniec všetko dobre dopadlo a od momentu, kedy oznámil, že zostáva, urobil všetko, čo som od neho očakával."

Odchod Suareza

"Suarez by hral len veľmi ťažko. Povedal som mu to úprimne. Bolo to pre neho ťažké, ale nikdy som s ním nemal žiadny problém. Jednoducho trénoval a robil to dobre. Mám s ním dobré vzťahy, ale klub dospel k záveru, že bolo potrebné omladiť mužstvo a teraz je to v kádri vidieť. Hrá 17-ročný Fati, máme Pedriho v tom istom veku, ktorý taktiež dostane šancu. Ronald Araujo má 21 rokov, Trincão sa taktiež objavuje často a má 20 rokov. Získali sme aj Sergiña Desta, ktorý má 19 rokov. Sú to hráči do budúcnosti."

Messi reakcia na odchod Suareza

"Ak máte v šatni niekoho, s kým stretávate vy, vaša manželka a deti aj mimo futbal, tak taká reakcia ako v prípade Messiho, má zmysel. Povedal som mu to: 'Chápem, že si sklamaný a myslím si, že je škoda, že Luis odchádza, ale taká je voľba klubu'."

Budúce prestupy

"Dúfajme, že v kádri budeme mať aj ďalšieho Holanďana. Wijnaldum bol na mojom zozname. Šatňa plná Holanďanov ako za Van Gaala? To by bol extrém. Nemyslím si, že by bolo možné to porovnávať. Teraz máme Frenkieho a v štábe som ja aj s Schreuderom. Vtedy bolo Holanďanov 8 či 9."

Depay

"Je skvelým hráčom, môže hrať ako hrotový útočník aj ako ľavé krídlo. Je silný, dobre si vie pokryť loptu, vyhráva súboje a je v dobrej forme. Ak sa vám s niekým dobre spolupracuje a máte s ním dobre porozumenie, myslím si, že to môže fungovať aj na inom mieste."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-10-11 20:14:31
Hlavně ať dá šanci hráčům jako Puig a Dembélé a budu mít toho dle trenéra rád. Jeho tréningové praktiky se mi libí a myslím, že i v zápasech to vypadá na energičtější fotbal než co předváděl Valverde.
2020-10-11 22:58:20
Nevím jestli občas čtete fcbarcelona.cz .... Ale je tam zajímavý článek na téme PUIG ...těžko říct kolik je na něm pravdy, udělejte si obrázek sami ?