Enric Masip, hádzanárska legenda Barcelony, poskytol rozhovor, v ktorom sa mimoriadne kriticky vyjadril na súčasné vedenie FC Barcelona a nechápe, ako je možné, že Josep Maria Bartomeu doteraz nerezignoval.

"Bartomeu a jeho ľudia mali podať demisiu po prehre s Bayernom v Lige Majstrov, pretože sú za ňu zodpovední. Toto vedenie sa všetkými možnými spôsobmi snaží udržať pri moci. Ale ak sa pozrieme na dobro klubu, prezident zlyhal v mnohých oblastiach. Riadenie v klube je v poslednom čase založené na nezmysloch a nonsense."

"Problémom Barcelony sú posledné roky, počas ktorých je riadená nekompetentnými ľuďmi, či už po stránke športovej alebo finančnej. Kamuflovali to dobrými výsledkami a hrou Lea Messiho. Ešte pred niekoľkými rokmi bolo nemysliteľné pustiť sa do vojny s Argentínčanom, ale súčasné vedenie to dosiahlo."

"Barcelona tento týždeň oznámila predĺženie zmlúv so štyrmi hráčmi s vysokými mzdami. Vedenie, ktoré môže prísť o moc v klube o 10 dní, by teraz nemalo prijímať takéto rozhodnutia. Jeden z tých hráčov podpísal kontrakt do roku, v ktorom bude mať 37 rokov. Je to niečo šialené, ale takto funguje súčasné vedenie."

"Súdiť sa s Messim by bolo niečo absurdné. Musíte sa pokúsiť, aby Argentínčan zostal v klube. Vyše 5 rokov chránil kožu vedenia a bolo by ťažké nájsť niekoho rovnako dobrého, kto by ho nahradil. Hodnoty klubu sa musia rešpektovať, ale zdá sa mi, že Barcelona sa odľudštila a pre toto vedenie sú dôležité len peniaze."

"Zdá sa mi, že Florentino Pérez má väčšiu moc v Reale ako Bartomeu v Barcelone. V niektorých aspektoch to nie je dobrý model, ale prinajmenšom je jasné, kto vládne v tomto klube. V Barcelone nie je úplne zrejmé, kto to skutočne riadi. Hovorí sa, že riadi Messi, ale keď požiadal o Neymara, kúpili Griezmanna. To poukazuje na nestabilitu klubu. Barcelona sa musí pozrieť na obdobie spred 15 rokov, zistiť, čo sa vtedy stalo a pokúsiť sa to napraviť, pretože momentálne sa situácia zhoršuje."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

6 komentáre
2020-10-22 18:48:53
Dobre, to natrel Bartovi,ktorý pustil do eteru jeho spriazneným mediam,že Leo riadi klub,len aby zakryl svoje podvody,teraz to dostal od Masipa aj s úrokmi.
2020-10-22 18:55:28
Tohle je dost trefně řečené a Masip přesně vystihuje současnou situaci.... Bohužel :(