Ronald Koeman chcel na začiatku sezóny kúpiť stopéra a jeho hlavným prestupovým cieľom sa stal Éric García. Klub trénera neskôr informoval, že transfer sa nepodaril kvôli neoblomnému prístupu Manchestru City. TV3 v každom prípade prezentuje odlišnú verziu.

Letné prestupové obdobie sa tento rok končilo netypicky až 5. októbra a práve v tento deň mali Angličana od Blaugrana požadovať 15 miliónov eur + ďalších 5 miliónov eur na bonusoch. Katalánci súhlasili s bonusmi, ale odmietli zaplatiť 15 miliónov eur, ponúkli len 10. Katalánska televízia tvrdí, že Manchester City popoludní toho istého dňa požiadavku zmenil na 10+10 miliónov eur, keďže vedel, že García môže v lete budúceho roka odísť zadarmo. Barcelona však odmietla.

Josep Maria Bartomeu mal v tom okamihu nariadiť Oscarovi Grauovi, aby ponuku písomne odmietol a dodal, že žiadnu novú ponuku už nepredstaví. Táto odpoveď prekvapila City, ktorý musel začať plánovať zotrvanie hráča v klube. Barcelona však medzičasom, len hodinu a pol pred uzatvorením prestupového obdobia, predstavila novú ponuku na 10+8 miliónov eur. Dodatočné 3 milióny eur by Blaugranas vyplatili v prípade víťazstva v Lige Majstrov. Manchester však už nemal žiadny priestor na vyjednávanie a neakceptoval ďalšiu zmenu názoru zo strany Barcelony. Ponuku zamietol.

zdroj: ccma.cat
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-11-24 18:40:22
dnes už po 2x píšem sme v sračkách