Neymar chce hrať s Messim už v budúcej sezóne a neváhal to povedať aj verejne. V každom prípade nevysvetlil ako si to už o pár mesiacov predstavuje. Mieni sa vrátiť do Barcelony alebo očakáva, že sa Messi pripojí k Parížanom?

Brazílčan odišiel z Barcelony do PSG v roku 2017 za 222 miliónov eur, no svoj odchod už oľutoval a chcel sa vrátiť. Najbližšie k tomu mal počas leta v roku 2019, keď ho od návratu na Camp Nou delilo približne 20 miliónov eur. Vzhľadom na aktuálnu situáciu spôsobenú pandémiou koronavírus sa Katalánci počas uplynulého prestupového obdobia ani len nepokúsili o prestup a pri pohľade na stav financií v klube sa zdá veľmi nereálne, aby mala Barcelona šancu podpísať Neymara počas budúceho leta.

Barcelona

Niektorí kandidáti na prezidenta FC Barcelona v každom prípade napriek tomu zahrnuli Neymara do svojich predvolebných sľubov. Napríklad Emili Rousaud dal jasne na známosť, že ak vyhrá voľby, návrat Neymara bude pre neho prioritou. Joan Laporta, ďalší kandidát, by rád opätovne priniesol spoluprácu Messiho s Neymarom do Barcelony, hoci zdroje z prostredia klubu jasne varujú, že ekonomicky je to nemožné. Potvrdil to aj Carles Tusquets, predseda Riadiaceho výboru, ktorý uviedol, že na príchod Neymara do Barcelony je potrebný zázrak.

1. Najlepšia cesta ako zlákať Messiho

Nad Messiho budúcnosťou v Barcelone visí veľký otáznik, ale ak sa klubu podarí podpísať Neymara späť na Camp Nou, išlo by o obrovský krok vpred z pohľadu snahy presvedčiť Messiho, aby zostal v klube a podpísal tak predĺženie kontraktu. Pri pohľade na odchod Luisa Suareza, návrat niekdajšieho člena tridente MSN by potešil aj fanúšikov Blaugranas.

2. Naplnenie Neymarovej túžby

Ľudia z prostredia Brazílčana vedia, že Neymar neodišiel z Barcelony kvôli tomu, aby vystúpil z Messiho tieňa, nakoľko obaja si doteraz udržiavajú veľmi dobré vzťahy. Pred rokom sa našlo veľa hráčov v tíme Barcelony, ktorí boli ochotní znížiť si mzdy preto, aby sa Neymar mohol vrátiť na Camp Nou a klub zas neprekročil platový limit. K prestupu chýbalo len málo, no nepodaril sa.

PSG

Budúce letné prestupové obdobie bude pre PSG mimoriadne napínavé. Piliermi športového projektu klubu z Parku Princov sú Neymar a Mbappé, ale obom končia zmluvy už v roku 2022, no ani jedna z hviezd zatiaľ nesúhlasila s podpisom predĺženia spolupráce. Francúzsky v klub v každom prípade nemá obavy, keďže Neymarove posledné slová interpretuje ako snahu stiahnuť Messiho do Paríža.

1. Predĺženie zmluvy

Zdá sa, že predĺženie kontraktu PSG s Neymarom je schodnejšie, než v prípade predĺženia spolupráce s Mbappém, ktorého lanári madridský Real. Snaha Neymara o odchod v roku 2019 nevyšla, no rozhodol sa zapracovať pre mužstvo, ktoré sa prebojovalo až do finále Ligy Majstrov. Aktuálne má 28 rokov a má len 2 možnosti - buď podpíše posledný veľký kontrakt s PSG alebo čím skôr odíde do iného klubu za novým dobrodružstvom.

2. Aké ťažké je opustiť Paríž?

Exituje hneď niekoľko hráčov, ktorí sa rozhodli nepredĺžiť zmluvu s PSG a stihol ich trest, nakoľko PSG vzhľadom na svoje finančné zdroje nepotrebuje predávať. Títo hráči sa v poslednom roku svojho kontraktu stali nepotrebnými a boli sotva členmi kádra prvého tímu. Rabiot, Cavani, Silva, Meunier či Choupo-Moting - ide len o niekoľko príkladov. Marco Verratti a Neymar zas na vlastnej koži pocítili, aké to je bojovať s majiteľom PSG v snahe odísť z klubu.

Ak chce Neymar hrávať s Messim, môže tak urobiť v Paríži či v Barcelone, ale z finančného pohľadu je takmer nemožné, aby Messi s Neymarom hrávali aj s Mbappém.

Čo je podľa vás pravdepodobnejšie – Neymarov návrat do Barcelony? Alebo Messiho odchod do PSG?

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2020-12-04 12:21:56
Neymara nepotrebujeme, odišiel a nech sa nevracia.
2020-12-04 12:24:53
1. Neymar je uz skleneny
2. Nemame ani na zaplatenie 10 mega za Garciu, takze na vykupenie Neymara mozme zabudnut