Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Voľby v Barcelone 7. marca" - Mundo Deportivo informuje, že Riadiaca komisia a kandidáti na prezidenta sa po odložení volieb dohodli na novom termíne. Tusquets zatiaľ nenašiel kompromis, aby podpísal Érica Garcíu a obranca nepríde do klubu už v zime. Koeman povolá na Superpohár všetkých hráčov, hoci v Messiho prípade je opatrný. Ten včera netrénoval. Denník píše, že Arsenal chce Neta. Zidane je po prehre v semifinále Španielskeho superpohára opäť spochybňovaný. 14 titulov v Rely Dakar pre večného Peterhansela. Sainz bol tretí, Benavides vyhral klasifikáciu motocyklov a Laia Sanz bola po 11-krát najlepšia medzi ženami. Veľká Barça porazila lídra Euroligy. Španielski hádzanári začali majstrovstvá sveta zlou remízou.

"Messi chce hrať" - Sport píše, že Argentínec trénoval individuálne, ale v súvislosti so svojim svalovým zranením sa cíti čoraz lepšie a chce hrať vo finále. Koeman ho na zápas povolá a rozhodnutie o jeho nasadení príde na poslednú chvíľu, hoci v súčasnosti sú obaja optimisti. Dest sa zotavil zo svojich problémov a má nastúpiť v základnej zostave. Zápas s Athletic povedie kontroverzný Gil Manzano. Denník pripomenul všetky finále Koemana v úlohe hráča aj trénera. Athletic môže zopakovať základnú jedenástku, aby sa pokúsil o ďalšie prekvapenie. "Voľby preložené," kandidáti pracujú na tom, aby sa hlasovalo 7. marca a rozhodli, že Éric García neprestúpi počas tohto zimného prestupového obdobia. Zidane opäť vzbudzuje pochybnosti v Reale a rozhneval klub vypadnutím zo Superpohára. Basketbalisti Barcelony zasadili tvrdú ranu na pôde lídra Euroligy.

"Zdravý rozum" - L'Esportiu je názoru, že 7. marec je kompromisným dátumom pre voľby v Barcelone, ktoré boli preložené z dôvodu epidemiologickej situácie. V súčasnosti prebiehajú práce na vytvorení volebných miestností a umožnení korešpondenčného hlasovania. Téma príchodu Érica Garcíu bola odložená na leto - teraz ani Tusquets a ani kandidáti nechcú míňať financie, ktoré ani nemajú. Basketbalisti Barcelony sa predviedli na palubovke lídra Euroligy a Higgins a Abrines nahradili absenciu Mirotića a Daviesa. Sergio Lozano utrpel vážne zranenie pri vysokej výhre futsalistov Barcelony nad Prištinou. Peterhansel po 14-krát vyhral Rely Dakar v priebehu 30 rokov - prvýkrát v roku 1991. Sainz bol tretí, Nani Roma piaty a Argentínec Benavides po prvýkrát zvíťazil v kategórii motocyklov. Éric Suris vysvetľuje, že Uni Girona je už minulosťou a je potrebné pozerať pred seba.

"Hazardovi utiekol ďalší vlak" - Marca informuje, že stav formy v prípade Belgičana znepokojuje klub. Zidane si ho chce udržať v základnej zostave, ale o jeho miesto v základe sa už vedie debata. Mijatovič si myslí, že by nemal nastúpiť od prvej minúty. "Peterhansel: Púštny Zorro" - denník informuje, že Francúz vyhral svoju 14. Rely Dakar, z toho po 8-krát v kategórii automobilov, Carlos Sainz bol tretí a Benavides vyhral klasifikáciu motocyklov. Pierre Cherpin je 78. obeťou Rely Dakar. Vo veku 85 rokov zomrel aj bývalý futbalový tréner Cantatore. Futbalistky Levante a Atlética zahrajú o svoju prvú trofej v roku 2021. Španielsko nebolo efektívne a majstrovstvá sveta začalo remízou s Brazíliou.

"Po Hazardovi ani stopy" - AS píše, že Belgičan veľmi zaostáva za svojou formou z Chelsea. Zidane zmenil dokonca aj rozostavenie, aby sa Hazard chytil. Hazard v zápase s Athletic vyslal na bránu súpera len jednu strelu. Messi vycestuje do Sevilly, existujú však pochybnosti o tom, či na finále nastúpi. Denník informuje o 14. titule Peterhansela v Rely Dakar. Zakopnutie španielskych hádzanárov na úvod majstrovstiev sveta. Entrerrios v posledných sekundách zabránil dokonca prehre s Brazíliou. Vo finále Španielskeho superpohára sa odohrá historický súboj Levante s Atléticom.

zdroj: fcbarca.sk
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-16 11:41:36
Je vidět, ze ne každý top hráč z anglické lize co přijde do Španělska bude zářit stejně jako v Anglii, viz hazard coutinho bale adebayor atd...

2021-01-16 11:41:57
Neni jednoduchý hrát ve Španělsku