Barcelona zvíťazila nad UE Cornellà a postúpila do osemfinále Copa del Rey, no zápas nemôže zaradiť medzi tie vydarené. Ilaix Moriba si stretnutie bude tak či onak pamätať veľmi dlho, pretože sa mu podarilo debutovať v Áčku Blaugranas.

Mladý záložník do zápasu zasiahol v základnej zostave a Ronald Koeman mu dal veľkú slobodu pohybu, podobne ako v prípade Frenkieho de Jonga. Na výkone mladíka nebola badať trému a bol veľmi aktívny, neustále hľadal možnosti ako prelomiť obranu súpera. Aj napriek tomu, že Cornellà sa stiahla do obrany, Ilaix svoj debut v náročných podmienkach zvládol, hoci ani on sa nevyhol niekoľkým stratám. Na ihrisku strávil 74 minút, stratil 13 lôpt a zaznamenal len 79% úspešnosť prihrávok.

Aj napriek tomu bol Moriba v prvom polčase jedným z mála hráčov Barcelony, ktorý vniesol do akcií dynamiku a na jeho obranu môžeme povedať, že na umelej tráve mali problémy s rozohrávkou všetci záložníci Blaugranas. Miralem Pjanić mal vysokú presnosť prihrávok na úrovni 91%, ale stratil až 18 lôpt. Riqui Puig (85% presnosť prihrávok) a Pedri (88%) stratili po 8 lôpt a Sergio Busquets (85%) zaznamenal 9 strát.

Moribu vďaka jeho hre súper fauloval v 5. prípadoch. Jeden z faulov sa mal skončiť žltou kartou pre hráča súpera. Výkon 18-ročného záložníka je sľubný vzhľadom na jeho odvahu a všestrannosť, pretože okrem dynamického pohybu po ihrisku a pokusov o prihrávku na otvorenie hry (po jednej jeho akcii sa mal pískať pokutový kop kvôli ruke hráča súpera v šestnástke), získal pre tím 7 lôpt. Moriba nepochybne urobil ďalší krok správnym smerom na ceste k tomu, aby si získal miesto v prvom tíme. Jeho debut priniesol aj chyby, ale podstatné je, že dokázal predviesť dobrý výkon, čo sa nedá povedať o niektorých jeho starších kolegoch.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-01-22 12:30:06
???len tak dalej ?
2021-01-22 12:36:38
Nech sa mu darí a rovnako tak aj ostatným mladým chalanom