Katalánci dnes večer odohrajú nepríjemný zápas s Deportivom Alavés - po prehre so Sevillou v Copa del Rey a zároveň pred dôležitým prvým zápasom osemfinále Ligy Majstrov proti PSG. Môžeme teda očakávať zmeny v základnej zostave FC Barcelona, pretože niekoľko hráčov si potrebuje oddýchnuť. Griezmanna a De Jong tento rok odohrali viac ako 1000 minút a šancu na ďalšie minúty majú Puig či Trincão.

Medzi hráčov, ktorí si zaslúžia oddych, patrí aj Pedri, ktorý v tejto sezóne nehral len v jednom zápase a môže mu chýbať sviežosť, ktorú v zápase s PSG jednoducho bude potrebovať. V dnešnom zápase by ho pravdepodobne nahradil Puig, ako tomu bolo aj v konfrontácii proti Betisu. Oddych bude zrejme potrebovať aj De Jong, pretože v mimoriadne intenzívnom roku 2021 vynechal len 1 z 12. zápasov a dovedna odohral až 1044 minút. Nie je ale známe, či Miralem Pjanić bude schopný zaujať jeho miesto kvôli zdravotným problémom. Sergio Busquets bude podľa všetkého nútený hrať v základe, pretože tréner Matheusovi Fernandesovi neverí.

Takmer s určitosťou nastúpi Francisco Trincão. Portugalčan strelil víťazný gól v zápase s Betisom a proti Seville sa na trávniku neočakávane objavil až v samotnom závere. Koeman dnes môže využiť jeho formu z posledných dní. V útoku by mohol nahradiť Dembélého alebo Griezmanna, no predovšetkým mladého krídelníka vzhľadom na históriu jeho zranení. Dembélé v posledných dvoch zápasoch hral od úvodu a tak by si dnes mohol oddýchnuť pred zápasom s PSG. Sport nevylučuje, oddýchnuť si môže nakoniec Griezmann, ktorý v roku 2021 odohral až 1089 minút. Francúza by mohol nahradiť Konrad de la Fuente. Zdá sa to ale málo pravdepodobné, pretože 19-ročný mladík si zatiaľ nezískal dôveru trénera a na ihrisku strávil dokopy len 36 minút. Martín Braithwaite v poslednej dobe netrénoval s mužstvom, ale dnes môže byť Koemanovi k dispozícii. Je možné, že Holanďan vzhľadom na súboj s PSG posadí na lavičku aj Messiho.

Menej možností na rotáciu má tréner v defenzíve a to kvôli zraneniam. Koeman sa musí rozhodnúť, či dopraje oddych Albovi, pretože ten v roku 2021 odohral 1012 minút a na jeho miesto by do zápasu naskočil Junior Firpo. Do kádra by sa mal vrátiť Clement Lenglet, ktorý prekvapivo nenastúpil proti Seville. Čo sa týka Sergiña Desta, v jeho prípade bude zrejme riskantné nasadiť ho do základnej zostavy, najmä pred zápasom s PSG. Oscar Mingueza sa tým pádom objaví na pravej strane obrany a Samuel Umtiti podľa všetkého na poste stopéra.

Koeman počas tlačovej konferencie oznámil, že v zostave nie je potrebné urobiť priveľa zmien, ale zdá sa, že súperenie s PSG ho donúti k rotácii a na lavičku posadí niekoľko dôležitých hráčov. Nielen vzhľadom na to, že v roku 2021 odohrali množstvo hracieho času, ale aj kvôli tomu, že zápas v Lige Majstrov proti PSG je veľmi dôležitý.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
tunno Premium
2021-02-13 11:42:13
Hlavne aby neboli v zaklade Breit i Griz naraz.
2021-02-13 14:54:54
Myslim, ze puig dnes bude v zaklade.