Rozhlasová stanica Cadena SER publikovala informácie týkajúce sa zmluvy medzi Barcelonou a Josepom Mariom Minguellom v súvislosti s transferom Malcoma z Girondins Bordeaux. Katalánsky klub mal na základe týchto správ mal Minguellovi vyplatiť províziu do výške do 10 miliónov eur.

Minguella mal v mene Barcelony rokovať o spomenutom prestupe. Potvrdzuje to dokument z 2. júla 2018 podpísaný Josepom Mariom Bartomeuom, Jordim Mestrem a Oscarom Grauom. V dokumente sú uvedené podrobnosti aj o sumách, ktoré zinkasoval agent hráča a splátkový kalendár pre prestupovú čiastku. Agentovi by sa vyplatila suma len v prípade ak by hráč definitívne prestúpil do Barcelony. Minguella mal sľúbených približne 1,5 milióna eur aj za to, že zabráni tomu, aby Malcom prestúpil do iného klub ako Barcelona a taktiež 20% v bonusoch, čo oficiálne predstavovalo sumu približne 1 milión eur. Zároveň bolo v zmluve ďalších 15% zo sumy, ktorú Barcelona mala zaplatiť Bordeaux rok po tom, čo Brazílčan podpíše zmluvu.

Barcelona tvrdí, že za sprostredkovanie zaplatila 8,4 milióna eur. Minguella na druhej strane ubezpečuje, že jeho provízia bola oveľa nižšia a išlo o sumu niečo málo nad 1 milión eur. Zvyšok peňazí mal byť použitý na úhradu penále, pretože Rím a Bordeaux dosiahli dohodu o prestupe hráča už skôr a Barcelona sa do rokovaní zapojila až potom. Rádio Cadena SER k záležitosti dodáva, že tento typ dohody medzi klubom a agentom je veľmi neobvyklý.

Pripomenieme, že Malcom prestúpil do Barcelony 24. júla 2018 za 41 miliónov eur + 1 milión eur v bonusoch, ale vtedajší tréner Ernesto Valverde s ním nepočítal a v sezóne 2018/2019 strávil na trávniku len 1067 minút. Strelil 4 góly a prihral na ďalšie 2. Po roku bol predaný do Zenitu za 40 miliónov eur + 5 miliónov eur v bonusoch.

zdroj: cadena SER
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-02-25 15:33:45
Tomuto sa hovori vyhodene peniaze. 10 milionov? A za co? To bolo vedenie...
2021-02-25 16:48:28
tak už je jasné prečo sa k nám dostal taký podpriemerný hráč