Ronald Araujo chýbal v základnej zostave Barcelony na zápas s Atléticom Madrid. To však uruguajskému stopérovi nezabránilo v tom, aby sa stal jedným z najlepších hráčov včerajšieho zápasu. Mundo Deportivo zdôrazňuje, že práve 22-ročný mladík ukázal na Camp Nou najväčší charakter.

Ronald Koeman pred zápasom rozhodol, že proti Atléticu Madrid si od úvodných minút zahrajú Mingueza, Piqué a Lenglet. Araujo medzitým čakal na svoju príležitosť na lavičke náhradníkov, ale do hry naskočil hneď na začiatku druhého dejstva. Odohral pritom vynikajúcich 45 minút a Mundo Deportivo píše o tom, že Uruguajčan vniesol do hry Blaugranas ďaleko viac ako väčšina jeho spoluhráčov.

Araujo počas prestávky nahradil Minguezu a vďaka svojej agresívnej hre a predvídavosti prakticky eliminoval hrozbu zo strany mimoriadne rýchleho Carrasca, ktorý v prvom polčase robil defenzíve Blaugranas veľké problémy. Mundo Deportivo tvrdí, že mladý stopér sa postaral o to, že mužstvo v defenzíve získalo sebadôveru. Uruguajčan sa však ukázal v dobrom svetle nielen v obrane, ale aj v útoku. Strelil takmer gól, ale hlavičkoval z tesného ofsajdu.

Ešte predtým sa ocitol vo veľkej šanci po centri Lea Messiho, ale loptu mu spred nosa vyfúkol Clement Lenglet v horšej pozícii a ten hlavičkoval mimo. V pozápasovom rozhovore Araujo priznal, že mu je tejto situácie veľmi ľúto: "Po celý čas myslím na túto akciu, pretože som do toho išiel sám a pred sebou som mal bránku. Škoda, ale bola to rýchla akcia, chýbal čas na komunikáciu. Škoda, pretože z toho mohol byť gól, ktorý by nám zabezpečil víťazstvo a tri body," uviedol pre BarçaTV. Mundo Deportivo na záver dodáva, že Araujo bol veľmi spoľahlivý v defenzíve, ambiciózny v ofenzíve a ukázal najväčší charakter spomedzi všetkých hráčov, ktorí nastúpili vo včerajšom zápase na Camp Nou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-05-09 10:07:19
Araujo je hráč do základu. Mingueza a Araujo proste musia hrať spolu a k nim skuseneho Piquého a paráda. Zial jeden clovek v barcelone to este nepochopil
2021-05-09 10:33:12
Pokud pojedeme v příští sezóně opět 3-5-2, tak zadní trojka už musí být ve složení Mingueza - Araujo - García. Piqué musí předat štafetu a Lenglet tam nemá co dělat. Letos Barceloně pokazil, co se dalo. Smůla nesmůla.