FC Barcelona aj napriek príchodu Sergia Agüera pokračuje v hľadaní iného hrotového útočníka svetovej úrovne. Na financovanie tohto transferu je v každom prípade potrebné predať niekoľko hráčov. Médiá informujú, že Katalánci si vyhliadli Erlinga Hålanda alebo Lautara Martíneza.

V minulej sezóne len jedna deviatka

Predchádzajúce vedenie vyštvalo z klubu Luisa Suáreza, ale náhradu nebolo schopné zabezpečiť. Ronald Koeman tak musel sezónu odohrať len s Martínom Braithwaiteom, hoci je jasné, že Dán nemá kvality na to, aby sa mohol stať deviatkou základnej zostavy Blaugranas.

Holandský tréner sa pokúsil vyplniť túto prázdnotu v ofenzíve tak, že vpredu hrával Messi, Griezmann či dokonca Dembélé, ale absencia čistokrvnej deviatky bol jasná, najmä v zápasoch, v ktorých súper Barcelony urputne bránil a Blaugranas nedokázali prelomiť jeho defenzívny blok.

Primárne ciele

Erling Håland je na zozname jasnou jednotkou, ale Borussia Dortmund podľa medializovaných správ svojho útočníka nepredá za menej ako 180 miliónov eur. Barcelona si tento transfer v súčasnej finančnej situácii nemôže dovoliť bez toho, aby počas leta predala hneď niekoľko hráčov zo súčasného kádra.

Vedenie Barcelony si je vedomé náročnosti tohto prestupu a preto svoju pozornosť upriamilo aj na Lautara Martíneza, o ktorého služby majú Blaugranas záujem dlhodobo: "K Barcelone som mal naozaj blízko. Diskutoval som o prestupe s Messim, ale mali finančné problémy a rozhodol som sa zostať," uviedol Martínez v rozhovore pre ESPN Argentina.

Množstvo hráčov musí odísť

Vzhľadom na to, že cena ako v prípade Hålanda, tak aj Martíneza je skutočne vysoká, Barcelona by musela predať hneď niekoľko hráčov, aby nejakým spôsobom požadované financie naškrabala. Katalánci zároveň musia predať aj jednu zo svojich hviezd a voľba padne zrejme na Dembélého, hoci ani Griezmann nemá nič isté. Platí, že obaja Francúzi na Camp Nou nenaplnili očakávania.

Medzičasom sa takmer zabudlo na to, že Barcelona má v kádri Philippeho Coutinha, o ktorého majú záujem viaceré kluby z Premier League. Za akú cenu by Brazílčan mohol prestúpiť, to je otázne, keďže v uplynulej sezóne takmer nehral kvôli ťažkému zraneniu kolena.

A potom tu máme hráčov ako Francisco Trincão, Neto, Samuel Umtiti, Junior Firpo a Miralem Pjanić, ktorí môžu počas leta taktiež odísť, ale je jasné, že aj keby odišli všetci, celkové príjmy by sotva pokryli nákup ako Martíneza, tak Hålanda.

zdroj: marca.com
foto: sport.es

Diskusia

9 komentáre
2021-06-09 11:32:40
Haaland by daval zmysel len ak by neprisiel Aguero a Depay.
2021-06-09 11:43:02
Dúfam, že sa Borusiou nenecháme podojiť aj druhý raz. 180 mil. Eur nie je hoden žiaden hráč. Dembelé s Coutinhom a Griezmanom je živý príklad, ako prehajdákať prachy. Barto by mal tie prachy nahradiť basou, bastard.