FC Barcelona sa snaží urobiť všetko preto, aby znížila výdavky na mzdy. Katalánci zatiaľ rozviazali kontrakt Matheusa Fernandesa, ktorý v uplynulom ročníku odohral len 17 minút, ale tiež poslali na hosťovanie Francisca Trincãa. Teraz sú na rade ďalší.

Medzi hráčmi, ktorých katalánsky klub chce predať, sa nachádzajú aj Samuel Umtiti a Miralem Pjanić. Barcelona obom hráčom ponúkla rozviazanie kontraktu, aby si mohli pohľadať nového zamestnávateľa ako voľní hráči. V liste zaslanom obom hráčom Barcelona vysvetľuje, že "vzhľadom na súčasnú finančnú situáciu a platový strop ponúkame hráčov možnosť vypovedať s klubom zmluvu a odísť."

Klub dúfa, že dvojica oslovených hráčov bude ochotná podpísať predčasné ukončenie kontaktu a odísť z Barcelony. Pjanić má pritom zmluvu platnú ešte na ďalšie 3 roky a Umtitimu končí súčasný kontrakt v roku 2023. Inými slovami, Barcelona chce, aby sa Pjanić vzdal platu na úrovni 50 miliónov eur brutto a Umtiti na úrovni 35 miliónov eur brutto.

Madridský denník Marca v každom prípade tvrdí, že Umtiti má pre Barcelonu už pripravenú odpoveď na jej návrh: "Ďakujem, ale nie, ďakujem." Francúz chce zostať na Camp Nou až do konca platnosti svojej zmluvy. Stopér dúfa, že sa mu počas leta podarí získať miesto v plánoch Ronalda Koemana. Cíti sa fyzicky lepšie a počas predsezónnej prípravy urobí všetko preto, aby sa presadil v prvom tíme Blaugranas.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-07-06 07:22:51
Lukas tak ako to je s tými platmi. Temer zakaždým pri tých istých menách figurujú iné cifry !???
2021-07-06 09:12:09
Pijavica jedna, sám vie že už nikdy nebude patriť medzi top stopérov ale aj tak bude vyciciavať barcu až do konca