Prebiehajúce letné prestupové obdobie neumožňuje veľa hotovostných transferov a preto sa čoraz viac hovorí o výmenách hráčov. Mundo Deportivo dnes informuje, že možná je aj nasledovná výmena - Antoine Griezmann sa vráti do Atlética Madrid a opačným smerom poputuje Saúl.

Denník uvádza, že operácia je ešte len na svojom začiatku. Saúl má 26 rokov a už dlhšie zvažuje o zmene klubu. Nedávno mal o jeho služby záujem Liverpool, ale za hráča ponúkol len 40 miliónov eur, čo sa Atléticu zdalo veľmi málo. Záložník má zmluvu do roku 2026 a odstupnú klauzulu vo výške 150 miliónov eur. Atlético je pripravené ho predať, ak hráč prejaví túžbu odísť, ale to len v prípade lukratívnej ponuky.

Barcelone veľmi záleží na posilnení stredu poľa fyzicky silným záložníkom a po tom, čo Wijnaldum dal prednosť PSG, klub hľadá za Holanďana alternatívu. Na druhej strane je potrebné znížiť mzdové výdavky, k čomu by výrazne pomohol predaj Griezmanna. Je nepravdepodobné, že klub predá Dembélého kvôli zraneniu. Podľa Mundo Deportivo je Ronald Koeman pripravený vzdať sa Griezmanna, ak to znamená, že na Camp Nou by zostal Messi. Diego Simeone by na druhej strane s radosťou privítal návrat Griezmanna na Wanda Metropolitano. Problémom je jeho vysoký plat, ale Atlético verí, že jej bývalý hráč by bol ochotný si ho znížiť, aby sa vrátil späť. Situáciu hráča pozorne sleduje aj Manchester City.

Mundo Deportivo si kladie otázku, ako by na návrat Griezmanna reagovali fanúšikovia Atlética. Jeho odchod niesli ťažko a hráča tvrdo kritizovali. Teraz by si s určitosťou musel získať fanúšikov späť na svoju stranu. Zníženie platových požiadaviek je určite dobrým krokom v tomto smere. Transfer Saúla by mal na druhej strane skvelý ohlas v Barcelone, ktorá sa o záložníka zaujíma už dlhú dobu. Katalánci si dokonca zabezpečili opciu na prednostný nákup pri prestupe Griezmanna pred dvoma rokmi.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
kluc Premium
2021-07-10 12:29:56
Keby sa podarilo ešte aspoň 10m. na doplatok by bolo fajn...
2021-07-10 12:30:53
Anoo posilníme ještě víc Atletiko, a výměnou dostaneme hráče co tam nehraje a když ano tak nastoupí z lavičky a není to žádný zázrak. Dřív bych ho bral ale mám pocit že se vůbec nikam neposunul a uplně se propadl a šíleně stagnuje poslední dva roky...Výměna kus za kus v tomhle případě je pro nás totálně výsměch protože Saul nedorovná Griez v ceně ani omylem :).