Na povrch vychádzajú ďalšie podrobnosti o škandále Barçagate. Katalánske rádio Cadena SER informuje, že počas prehliadky domu bývalej prvej ruky Josepa Mariu Bartomeua našla katalánska polícia Mossos dokumenty, ktoré potvrdzujú existenciu minimálne štyroch účtov na Twitteri, ktoré firma I3 Ventures využívala na útoky voči osobám, ktoré kritizovali Barcelonu.

Tieto účty už boli zablokované a v súčasnosti neexistujú. Išlo o: @jfunesemis, @sergrdrgz, @massiveatack57 i @goku_emprenyat. Polícia odhalila tieto účty počas obhliadky domu Jaumeho Masferrera. Okrem toho sa našiel dôkaz, že Masferrer analyzoval audit spoločnosti Price Waterhouse Coopers týkajúci sa aféry Barçagate. Masferrer patril medzi ľudí, ktorých činnosť bola v audite preverovaná, no napriek tomu mal prístup k auditu, zatiaľ čo členovia vedenia takýto prístup nemali mať.

V zápisníku Masferrera boli nájdené informácie o plánovanom rozhovore s PwC o politickom kontexte 1. októbra 2017, kedy sa uvažovalo o preložení zápasu s Las Palmas z dôvodu referenda v Katalánsku. Na základe týchto poznámok mal člen vedenia Carles Tusquets, neskorší predseda Riadiacej Komisie, poznať kroky frakcie za nezávislosť a bolo potrebné sa voči nej brániť.

Na druhej strane v sídle spoločnosti I3 Ventures, ktorú si Barcelona najala, bol odhalený rozhovor na Whatsapp, v ktorom sa diskutovalo o Josepovi Mariovi Minguellovi, bývalom kandidátovi na prezidenta. Zatiaľ nie je jasné, kto bol odosielateľom a príjemcom správ, ale môžeme sa dočítať: "Musíte ho odhaliť, Josepa Mariu Minguellu. [...] Nech sa k nemu dostane humbug zo sociálnych sietí, v ktorých sa začne spochybňovať objektivita jeho komentárov, ktoré zodpovedajú iba jeho komerčným záujmom. Doteraz bol úplne čistý a cíti sa silný, aby robil to, čo sa mu páči."

Zároveň pripomenieme, že sa nedávno ukázalo, že prípad Barçagate sa natiahne do roku 2022. Sudca si predvolal ako svedkov 12 osôb a pojednávanie je vytýčené na 29. januára.

zdroj: Cadena SER
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
2021-09-14 07:54:26
Je to špatně, ale co si budeme. Hráči jsou teďka víc celebrity než fotbalisti a potřebuji kontrolu. Mají až příliš velkou moc medii a vše. Bylo tu jasné vidět, kdy hráči si mohli dělat, co chtějí a nikdo na ne nesměl sáhnout a zařvat. Svým způsobem i Puig (i když minimální oproti ostatním), tak je v postavení, kdy je populární brečet za jeho nehrání a dělání dusna okolo týmu. Barcagate je špatná, ale to, co popisuje v tom wuppu v nějaké formě chápu a je potřeba zakročit. PS: Puig byl jen příklad.
2021-09-14 10:13:22
Mimo téma: Co by jste řekli kdyby k nám místo de Jonga přišel na konci přestupáku Lucas Pérez? Ten odešel taky poslední den přestupového období. Konkrétně do Elchce. Za mě by byl Pérez asi lepší, je techničtější, více zvyklý na LaLigu a i když ta loňská sezóna nebyla v jeho podání nejlepší, tak ty předchozí byl docela dost gólový. Navíc hrál loni za Deportivo Alavés a za to je určitě těžší skórovat než za Sevillu, která je většinou v zápasech dominantní. Mohli bychom ho podepsat klidně jen na jednu sezónu, třeba i s opcí, kterou bychom třeba ani nemuseli uplatnit a minimálně na rok bychom měli docela kvalitního hráče, který se více hodí do našeho stylu. Včera jsem se navíc díval na zápas Getafe vs Elche a Pérez nastoupil do druhého poločasu a parádním a hlavně mazáckým gólem rozhodl utkání. Navíc byl celkově velmi aktivní. Také mě zaujal hodně levý obránce Elche Johan Mojica, ten si tam s protihráči vážně dělal co chtěl, dával tam neskutečné kličky a parádičky a to zejména jejich krajním obráncům či stoperům, takže v ofenzívě neskutečný, jenom škoda, že mu je už 29.