Tréner Valencie José Bordalas sa včera zúčastnil tlačovej konferencie pred ligovým zápasom proti Barcelone. Španielsky tréner nepochybuje o tom, že jeho mužstvo si zahrá s jedným z kandidátov na zisk titulu v La Lige.

Na Camp Nou si ešte nikdy nevyhral... Snívaš o víťazstve?

"Vždy je niečo po prvýkrát. Často hovorím, že čím dlhšie vám niečo nevychádza, tým ste bližšie k dosiahnutiu svojho cieľa. To, čo bolo, ma nezaujíma. Sústredím sa na to, čo sa deje teraz. Myslím len na zajtrajší zápas. Neverím v sny, ale v prácu. Každý má sny, ale je to práca, ktorá umožňuje dosiahnuť veľké veci."

Kto zajtra nebude môcť hrať?

"Thierry Correa sa čoskoro pripojí k mužstvu a Toni Lato chytil kŕč. Neviem, či bude môcť zajtra hrať. Koba Koindredi má taktiež menšie zdravotné problémy. Ostatní hráči sú pripravení hrať. Môžem počítať s Gayom, Solerom a Cheryshevom. Je to dobrá správa."

Čo cítiš, keď sa povie Camp Nou?

"Hrali sme tam mnohokrát s inými mužstvami a nedarilo sa nám tam."

Je Barcelona stále kandidátom na titul?

"Nerozumiem ľuďom, ktorí tvrdia, že nie je kandidátom na titul. V tejto lige je úplne normálne, že keď mužstvo ako Barcelona začne ligu s tým, že nevyhrá každý zápas, tak sa začnú hovoriť takéto veci. Barcelona je rozhodne jedným z kandidátom na zisk titulu a ukončenie sezóny medzi najlepšími. Mala problémy na začiatku sezóny, ale už v nadchádzajúcom zápase sa zlepší."

Čo dáva Barcelone Ansu Fati a čo jej môže dať Sergio Agüero?

"Ide o dvoch skvelých hráčov. Poznáme Agüera, podobne ako Ansu. Mužstvo vďaka nim získa na nepredvídateľnosti. Sú to veľmi dôležití hráči. Môžu nás oklamať, pretože majú rýchlych hráčov, ktorí prezentujú veľmi dobrú úroveň. Nemajú Messiho, ale stále sú tam skvelí hráči. Odchod Messiho môže destabilizovať mužstvo na krátky čas, tak ako sa to stalo v Reale Madrid po odchode Cristiana Ronalda. Vrátia sa do optimálnej dispozície a budú mať šancu na tituly."

zdroj: as.com
foto: Shutterstock

Diskusia

1 komentár
2021-10-17 10:40:18
Ono to zlepšení pod Koeman je spíš zbožným přáním.