Katalánsky denník Sport informuje, že Ousmane Dembélé sa rozhodol nepodpísať novú zmluvu s Barcelonou. Denník tvrdí, že hlavným dôvodom sú finančné požiadavky jeho agentov, ktorí chcú získať lukratívnu províziu z predaja hráča do iného klubu, nakoľko z prestupu krídelníka na Camp Nou veľa nezarobili.

Barcelona v súčasnosti už nechce vylepšiť ponuku pre hráča, ktorý doteraz nenaplnil očakávania a mal neustále nejaké zdravotné problémy. Sport vysvetľuje, že agenti hráča chcú Dembélého dostať z Barcelony preč, aby zarobili na provízii na prestupe. V prípade transferu do Barcelony sa museli uspokojiť približne s 500 000€ ročne, čo vzhľadom na vysokú celkovú prestupovú sumu nie je nič extra. Napríklad Mino Raiola chce z najbližšieho transferu Erlinga Hålanda zinkasovať na provízii až 40 miliónov eur.

Preto agenti Dembélého účelovo naťahujú rokovania o predĺžení zmluvy, aby mohli od januára rokovať s inými klubmi a vyjednať si čo najlepšie podmienky pre seba. Barcelona si hráča môže udržať v klube len vtedy, ak z tohto obchodu budú mať niečo aj jeho agenti. Klub s týmto v každom prípade nesúhlasí, podobne ako nechce pristúpiť ani na vyšší plat pre samotného hráča.

Dembélé je tak jednou nohou mimo Camp Nou, no otázne je, čo s ním Barcelona urobí do konca prebiehajúcej sezóny. Ak Francúz zmluvu skutočne nepredĺži, môže ho čakať podobný osud ako Ilaixa Moribu, teda si do konca sezóny sadne na tribúnu. O všetkom v každom prípade rozhodne Xavi.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

19 komentáre
2021-12-02 08:40:05
Kdyby stihnul za prosinec pár dobrých zápasů a pomohl Barce v LM a lize v postupu před bylo by to fajn. V lednu by odešel za 25-30m, tak by to bylo dobrý. Aspoň ňáký příspěvek na nové křídlo.
2021-12-02 08:43:50
tady sou videt ty priority ... je to zmetek pokud skutecne odejde ... vzhledem k tomu, ze tu v podstate nic nepredvedl ... dalsi vec je, ze pokud by tu sam chtel zustat, vymeni si agenta, ktery mu "brani" .... Dembele musi byt strasny tupec..