Katalánci vo včerajšom zápase na Sánchez Pizjuán podali veľmi dobrý výkon a v zápase dominovali, no nedokázali to pretaviť v zisk troch bodov. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Ďalší krok správnym smerom

Barcelona v tejto sezóne zlyhala v mnohých testoch. Zápas proti Seville bol ďalšou skúškou, ktorá mala ukázať, či si Xaviho mužstvo dokáže udržať solídnu úroveň hry aj proti naozaj ťažkému súperovi. Hostia vybehli na trávnik naozaj veľmi motivovaní a po väčšinu prvého polčasu nedovolili súperovi v útoku nič. Vysoký presing fungoval na výbornú a v prevaha v strede poľa citeľná. Ide o skvelý dôkaz toho, že Barcelona môže byť v tejto sezóne konkurencieschopná. Zlepšuje sa aj organizácia hry v priebehu zápasu a pritom je jasné, že Barcelona je stále vo fáze rozvoja. Teraz nás čaká dlhšia prestávka, po ktorej sa do hry môžu vrátiť niektorí zranení hráči, čo by sa malo premietnuť predovšetkým do vyššej efektivity.

Najhoršie: Hlavný rozhodca

Vytknúť je možné slabú kreativitu pred bránkou súpera či ďalšie individuálne chyby. Pravdou však je, že najväčším negatívom tohto stretnutia je hlavný arbiter. Už na začiatku zápasu mal vytiahnuť žltú kartu po zákroku zozadu na Dembélého a neskôr to bolo už len horšie. Rozhodca nestíhal akciám, často prekážal v rozohrávke a aj keď vylúčil Koundého, evidentný prehrešok Papu Gómeza už nepotrestal. Zároveň je ťažké pochopiť ako je možné, že Jordán dohral zápas bez žltej karty.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-12-22 09:00:14
Toto som nechápal ... Gavi tam bol okopávaný jak hriadka s cibuľou a rozhodca to niekedy pískol, niekedy nechal tak, ale nepamätám si, či vôbec niekto dostal žltú za tieto fauly na Gavihi a to podľa môjho lajckého oka boli niektoré na žltú bez váhania ...
2021-12-22 09:12:23
Tak ty žluté karty ,to bylo něco neskutečného,to byly učebnicové příklady a co jich bylo .Jinak se konečně dá na tu hru dívat ,první poločasy jsou krásné a věřím,že po lepší fyzičcce přijdou i druhé. Občas tam je maičko zbrklost nebo špatné rozhodnutí ,ale už se tomu dá zase fandit a neusínat