Luuk de Jong je v poslednej dobe vo veľmi dobrej forme, vďaka čomu je čoraz pravdepodobnejšie, že nakoniec zostane na Camp Nou do konca prebiehajúcej sezóny.

Situácia Luuka de Jonga v Barcelone sa zmenila. Holanďan prestúpil do klubu na žiadosť Ronalda Koemana v poslednej hodine letného prestupového obdobia. Počas prvých mesiacov v metropole Katalánska nehral dobre a mnohí spochybňovali už len jeho príchod do klubu. Na vine bol aj samotný Koeman, ktorý o svojom krajanovi uviedol, že pri centrovaných loptách je nebezpečnejší ako Neymar. Očakávalo sa, že Barcelona sa pokúsi zbaviť Luuka de Jonga už v januári a športové riaditeľstvo začalo pracovať na predčasnom ukončení hosťovania a jeho odchode do Cádizu, s čím súhlasila aj FC Sevilla, teda zamestnávateľ útočníka. Skúsený útočník v každom prípade odmietol, veril si a naďalej tvrdo pracoval. Lepší štart do nového roka si ani nemohol želať a rázne zabojoval o svoje miesto v zostave.

Luuk de Jong po vedením Xaviho Hernándeza ožil a stal sa najlepším strelcom po vedením nového trénera Barcelony. V posledných troch zápasoch strelil po jednom góle. Zároveň nemal ďaleko k tomu, aby nožničkami strelil jeden z najkrajších gólov celej sezóny, ale lopta po tomto krásnom zakončení skončila na konštrukcii brány Granady.

Xavi svojho útočníka chváli a nechce, aby z klubu odišiel už teraz počas zimy. Zároveň však ani športové vedenie o takejto možnosti už neuvažuje. Ferrana Torresa sa totiž podarilo zaregistrovať vďaka odchodu Philippeho Coutinha na hosťovanie do Aston Villy a predĺženiu kontraktu so Samuelom Umtitim. Preto sa zdá, že Luuk de Jong zostane v Barcelone až do konca prebiehajúceho ročníka.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-01-15 13:40:41
Tak hlavne aj keby sme sa zbavili Luukovho platu, je to kvapka v mori. Cize kym mu sype, moze zostat a potom uvidime
2022-01-15 13:41:51
Momentálne vari ani iná možnosť nie je,my v podstate potrebujeme každého kto má registrácku