FC Barcelona sa počas tohto letného prestupového obdobia pokúsi získať do svojich radov aj Bernarda Silvu, ale vzhľadom na vysokú cenu operáciu sa to zrejme nepodarí.

Bernardo Silva chce počas leta opustiť Manchester City z osobných dôvodov. Dospel k názoru, že jeho čas v Premier League sa skončil, ale klub mu neuľahčí odchod a nepredá ho len tak. Katalánska televízia TV3 uviedla, že Manchester City požaduje za odchod svojho záložníka od 85 do 95 miliónov eur. Niektoré iné zdroje uvádza cenu minimálne 100 miliónov eur. Barcelona si uvedomuje náročnosť operácie. Popravde - v súčasnosti je nemožné, aby Barcelona dokázala tohto hráča počas leta podpísať. A to napriek vôli samotného záložníka, ktorý chce prestúpiť na Camp Nou.

Predstavitelia katalánskeho klubu sa napriek tomu pokúsia o nemožné. Jeho agent Jorge Mendes má aktuálne informácie o celej záležitosti a Barcelone dal na známosť, že záujem majú aj iné kluby ako napríklad PSG. Záložník sa v každom prípade chce presťahovať bližšie k Portugalsku a aj z toho dôvodu si zvolil transfer do Barcelony. The Citizens mu odchod neuľahčia.

Angličania za neho v roku 2017 zaplatili 50 miliónov eur plus ďalších 30 miliónov eur na bonusoch. Väčšina z nich bola Monaku vyplatená, pretože Silva sa na Etihad uchytil a Pep Guardiola ho často využíval. V súčasnosti je zrejmé, že City si za záložníka vypýta sumu blížiacu sa k 100 miliónom. Tento transfer sa Kataláncom podľa všetkého nepodarí dotiahnuť do úspešného konca, aj keď by sa im podarilo predať De Jonga za podobnú sumu.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

13 komentáre
2022-06-22 11:40:22
Taka ista šialenost ako odkupne klauzuly niektorych nasich juniorov/ 1 miliarda/....
2022-06-22 11:44:58
Hlúposť nad hlúposti. Za takú cenu ani keby mal zlaté zuby!!!