Sergio Busquets je stále kľúčovou postavou Barcelony a španielskeho národného tímu, o čom svedčia aj štatistiky odohraných minút. Stredopoliar má však už 34 rokov a klub musí myslieť na nájdenie plnohodnotnej náhrady.

Ak vezmeme do úvahy klub a národný tím v sezóne 2021/2022, Sergio Busquets je hráčom Barcelony s najväčším počtom odohraných zápasov (63) a najviac odohranými minútami (5265) v uplynulej sezóne. Ďaleko za ním sa na druhom mieste nachádza Marc-André ter Stegen (53 zápasov 4786 minút), a potom nasleduje Frenkie de Jong (61 zápasov 4627 minút) a Jordi Alba (52 zápasov 4532 minút). Vzhľadom na to, že defenzívny stredopoliar má už 34 rokov, je jeho výkon pozoruhodný. V drese Blaugranas odohral 4420 minút, teda rovnaký počet ako pred ôsmimi rokmi pod vedením Luisa Enriqueho.

Barcelona si uvedomuje, že Busquets je výnimočný hráč a bude veľmi ťažké ho nahradiť, no bude to potrebné urobiť už veľmi skoro. Kondiční tréneri zostavili pre legendu Blaugranas špeciálnu tréningovú rutinu, aby mali pod kontrolou jeho únavu, zvýšili výkonnosť hráča, aby mohol hrávať čo najviac bez rizika zranenia. Stojí za zmienku, že Sergio má platnú zmluvu s Barcelonou ešte na sezónu 2022/2023.

Busquets sa pripravuje na ďalšiu sezónu v drese Barcelony. Tento rok bude pre neho veľmi dôležitý, pretože je tiež veľmi dôležitou postavou španielskej reprezentácie, ktorá vycestuje na Majstrovstvá sveta do Kataru s veľkými očakávaniami. Luis Enrique využíva Sergia Busquetsa vo svojom mužstve veľmi často. V poslednom ročníku odohral v drese La Roja až 12 zápasov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-06-23 12:35:48
V lige to este ako-tak funguje. V Europe ho vyzliekli do naha aj muzstva ako Benfica ci Frankfurt. O Bayerne skoda hovorit...
2022-06-23 13:09:25
Brať repre ako známku kvality sa veľmi nedá. Ide tam hlavne o osobné sympatie trénera. Kľudne by na namiesto Busquetsa mohol hrávať Rodri. V repre hrá vedľa Kokeho, ktorý to tam odbeháva za neho a tak defenzívne nehrá ani v Atleticu.

Čo sa týka ligového futbalu, stále má čo ponúknuť, ale bez niekoho ako Koke, alebo v prípade Rodriho tam je Cancelo proste sa nestíha a je to problém. Jeho pojatie hry žiaľ brzdí celú hru a to spôsobuje obrovské problémy tímu.