Barcelona včera aktivovala prvú finančnú páku a zároveň neúnavne pracuje na prestupoch. Katalánsky denník Sport však priniesol prekvapivú špekuláciu - Xavi Hernández má záujem získať Arthura Mela na hosťovanie ako posilu do stredu poľa.

Brazílčan v súčasnosti pôsobí v Juventuse, kam odišiel z Barcelony na základe podivnej výmeny za Miralema Pjanića. Bosniak sa následne na Camp Nou nikdy nepresadil. Arthur hral v Taliansku o trochu lepšie a určite by chcel dokázať, že je schopný byť úspešný aj na Camp Nou. Sport píše, že Arthur z Barcelony odišiel prakticky proti svojej vôli. Barcelona však potrebovala túto výmenu uskutočniť z finančných dôvodov, hoci je pravda, že spokojná nebola ani s výkonmi mladého záložníka.

Arthur Melo je po dvoch rokoch stále v Juventuse, kde sa zotavil zo zranenia a dokonca bol v niekoľkých posledných zápasoch povolaný do reprezentácie Brazílie. Xavi nikdy neskrýval, že je jeho fanúšikom: "Je to hráč, o ktorom sa hovorí, že má DNA Barcelony. Má všetky vlastnosti, aby bol úspešný. Ak dostane minúty, myslím si, že v Barcelone môže vyznačiť éru." Xavi to povedal v období, keď Arthur začínal svoje dobrodružstvo na Camp Nou. Brazílčan si zas veľmi cení Xaviho a Messi kedysi dokonca povedal, že Arthur mu na ihrisku pripomína práve Xaviho.

Dobrodružstvo Arthura v Juventuse sa doteraz spájalo s mnohými záležitosťami, ktoré mu veľmi nepriali. Najprv odišiel Sarri, ktorý požiadal o jeho transfer. Potom, keď sa mu už konečne začalo dariť a pre Pirla bol čoraz dôležitejší, utrpel smolné zranenie. Po príchode Allegriho mal zas problém dostať nejaké minúty, pretože tréner nemal v obľube hrávať s technickými záložníkmi ako on či Bentancour. Arthur je v súčasnosti naklonený odchodu z Juventusu a nemal by problém znížiť si plat, len aby sa mohol vrátiť do Barcelony. Hosťovanie môže byť dobrou voľbou, ak z klubu odíde Puig, De Jong a/alebo Nico.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-07-01 08:01:23
Posila ? No neviem či by bol posilou...
2022-07-01 08:12:10
Arthur ako súčasť mega kaufu Barta ktorým sa zbavil 23 ročného a 30ka dotiahol, by možno pod Xavim mohol byť veľmi zaujímavým záložníkom, keby prišiel a s rozumným platom hosťovacka by nemusela byť zlá