Predsezónna príprava prvého tímu FC Barcelona odštartovala včerajším dňom, hoci samozrejme v oklieštenom zložení, nakoľko chýbali niektorí hráči, ktorí zasiahli do júnových reprezentačných zápasov. Barcelona medzičasom usilovne pracuje na pozadí, aby zoptimalizovala káder Blaugranas.

Katalánci počas včerajška začali s prípravami na novú sezónu a okrem toho oficiálne potvrdili príchod dvoch posíl - Andreasa Christensena a Francka Kessieho. V každom prípade je jasné, že ak Laporta chce skutočne posilniť mužstvo, odísť a prísť musia ďalší hráči. Zapracovať je potrebné aj na zvýšení platového stropu.

Brankári

Je zrejmé, že monopol v základnej zostave na poste brankára má Marc-André ter Stegen, zatiaľ čo Iñaki Peña sa vrátil z hosťovania. Táto dvojica pokryje Xavimu post brankára a treťou možnosťou sa stane Arnau Tenas. Neto je zatiaľ súčasťou tímu, ale klub sa ho pokúsi predať.

Obranné rady

Samuel Umtiti, Oscar Mingueza a Clement Lenglet rokujú o svojom odchode z klubu. Prvý z nich pôjde do Rennes, ktorý s Barcelonou vyjednáva spôsob, akým sa operácia uskutoční. Katalánci sa snažia zbaviť plnej výšky Umtitiho platu. Mingueza na druhej strane rieši odchod do Monzy a Lenglet do Tottenhamu.

Ak sa podarí predať všetkých vyššie spomenutých obrancov, Xavi bude mať k dispozícii Sergiña Desta a Moussu Wagueho na pravej strane obrany, stopérov Arauja, Piquého, Garcíu a Christensena a následne Jordiho Albu a Alejandra Baldeho na ľavej strane defenzívy.

Omladený stred poľa

Z hosťovania sa vráti Miralem Pjanić, ale očakáva sa, že z Camp Nou odíde, pričom jeho plat je veľkým problémom pre potenciálnych záujemcov. S dresom Blaugranas sa rozlúči aj Riqui Puig a otáznik visí nad budúcnosťou Frenkieho de Jonga, ktorý je spájaný s prestupom do Manchestru United. Tréner Barcelony má v zálohe k dispozícii Sergia Busquetsa, Kessieho, Pedriho, Nica Gonzáleza, Sergiho Roberta a Alexa Collado. A možno teda aj Frenkieho.

Je potrebné posilniť ofenzívu

FC Barcelona v uplynulej sezóne trpela najmä pred bránkou súpera, keď si nevedela vypracovať šance a ak sa to mužstvu aj podarilo, bol problém ich premeniť. Riešenie? Kúpa elitného útočníka. Robert Lewandowski je primárnym cieľom Blaugranas, ale Bayern Mníchov bude tvrdý oriešok.

Do Barcelony sa vrátil Trincão, no ten zrejme odíde do Sportingu. V kádri je Martín Braithwaite, no Dán sa bráni odchodu napriek tomu, že si je vedomý, že nebude hrávať. Xavi môže počítať zatiaľ s hráčmi ako Ferran Torres, Ansu Fati, Pierre-Emerick Aubameyang a Memphis Depay. Otáznik visí nad pravým krídlom - či Dembélé predĺži zmluvu a či sa Barcelone podarí kúpiť Raphinhu.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

4 komentáre
2022-07-05 08:13:22
Nevypadá to, že se nějak výrazně zlepší kvalita obranné řady. ?‍♂️?‍♂️?‍♂️
Marco01 Premium
2022-07-05 08:19:55
Marca zabudla v zalohe na Gaviho ?