Luuk de Jong poskytol rozhovor pre denník Gelderlander, v ktorom porozprával o svojom dobrodružstve na Camp Nou, ale aj v španielskej lige. Holanďan verí, že ak by bola Barcelona v lepšej kondícii, tak by na Camp Nou mohol zostať aj v budúcej sezóne.

"Bol som hráčom Barcelony a v jednom momente zaplnený Camp Nou skandoval moje meno. So Sevillou sme vyhrali Európsku ligu a dvoma gólmi som rozhodol o osude finále. Môžem sa obzrieť späť s pocitom hrdosti. Myslím si, že až po skončení kariéry si uvedomím, aké to bolo krásne," povedal De Jong.

"V Barcelone som nevyhral žiadnu trofej, ale moja spokojnosť s týmto miestom spočíva v iných veciach. Po mojom odchode som sa dočkal množstva milých reakcií. Od celého klubu, nielen od trénera či spoluhráčov, ale aj vedenia. Povedali mi, že oceňujú spôsob, akým som sa vždy správal. V druhej polovici sezóny sa atmosféra vôkol mňa úplne zmenila. Som rád, že som si počas zimnej prestávky povedal: 'Neodídem, budem naďalej bojovať a potom uvidíme, koľko mi dajú minút'. Dokonca aj keby mi nedali žiadne," zhrnul urastený útočník.

"Či som mohol v Barcelone zostať o rok dlhšie? Neviem. Po skončení sezóny sme vycestovali za Jordim Cruyffom, aby sme sa ho spýtali, ako vyzerá situácia. Športové riaditeľstvo uviedlo, že pracuje na situácii mnohých hráčov. Nebol som prioritným hráčom a chápal som to. Vybral som si vlastnú cestu. V zdravej Barcelone, kto vie, možno by som mohol odohrať ešte jednu sezónu. Ale aj v takom prípade by som si mohol vybrať PSV," vysvetlil.

"Keď som v roku 2019 odišiel do Španielska, panoval veľký skepticizmus. Ale prišiel som tam ako vyzretejší hráč a vyplatilo sa. Ukázal som, že môžem byť dôležitý pre každé mužstvo a na každej úrovni, dokonca aj v koncovke zápasov ako náhradník," uzavrel Holanďan.

zdroj: Gelderlander
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-07-05 16:24:42
Aj my si Ta zapamätáme navzdy Luuk. Si skvelý chlapík, co sa tyka Tvojich vyjadrení. Kiez by mal kazdy z tých nasich barcelonskych spermií takýto prístup!
2022-07-05 16:36:13
Jedna z najlepších "nenápadných" posíl Barcelony za posledných 7 rokov, ďakujeme a nech sa darí