Alejandro Balde si po nevydarenom El Clásicu oddýchol a včera opäť dostal priestor od začiatku v zápase proti Athletic Club. 18-ročný obranca šancu od Xaviho využil naplno a patril medzi najlepších hráčov na ihrisku.

V zásade platí, že ak Balde zasiahne do ligového zápasu, tak zvyčajne od prvej minúty. V aktuálne sezóne vynechal len zápas 1. kola proti Rayo Vallecano a následne spomínaný súboj s Villarrealom, ale to nič nemení na tom, že Španiel je hráčom základnej zostavy v lige. Situácia v Lige Majstrov je trochu iná. V zápase proti Athletic Club odchovanec La Masie podal opäť výborný výkon.

Španiel proti Baskom odohral 90 minút, čo môže znamenať, že v stredajšom zápase proti Bayernu Mníchov uvidíme iného ľavého obrancu. Balde však trénerovi Barcelony dal jasne najavo, že má na to, aby si zahral aj proti Bayernu. Mladík v zápase proti Athletic získal 2 lopty, 3x odkopom prerušil akciu súpera, okrem toho nezapríčinil ani jeden faul a navyše ho súper ani raz nepredribloval. Balde okrem toho vyhral všetkých 6 súbojov na zemi a súper ho dvakrát fauloval. Zle nevyzerajú ani štatistiky v ofenzíve: 2 kľúčové prihrávky, 2/2 driblingy a k tomu 90% úspešnosť prihrávok (53/59).

Za zmienku pritom stojí to, že aj Jordi Alba sa dostáva do optimálnej formy. Španiel mal spočiatku sezóny problémy s výkonnosťou, preto sa Xavi rozhodol staviť na Baldeho. Predchádzajúci zápas proti Villarrealu ale ukázal, že Alba má dobrú formu, čo potvrdil peknou asistenciou na gól Lewyho. Zároveň mal loptu na kopačkách až 131-krát a navyše zaznamenal 91% úspešnosť prihrávok (104/114). Marcos Alonso hrá v poslednom čase skôr ako stopér.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-10-24 19:25:53
Balde je pre mna top prekvapenie roka, a chcem ho kazdy zapas v zaklade, ak bude prax to bude iny obranca....
2022-10-24 20:21:10
Tak na poste LB bude iny obranca. Lebo Balde bude na RB. Kedze tam nema koho ineho dat, pochybujem ze Bellerina tam da