Rok 2023 so sebou z pohľadu katalánskeho veľkoklubu prináša množstvo výziev ako na poli športovom, tak aj v kanceláriách. Katalánsky denník Mundo Deportivo upozorňuje na tie najdôležitejšie výzvy FC Barcelona v roku 2023.

1. Tender na realizáciu Espai Barça a schválenie financovania

V tomto prvom januárovom týždni sa môžu objaviť nejaké novinky týkajúce sa Espai Barça. Joan Laporta v rozhovore pre televíziu BarçaTV z 22. decembra povedal, že v pondelok 2. januára sa budú otvárať obálky s podmienkami stavebných spoločností, ktoré sú kandidátmi na vykonanie všetkých prác na novom Camp Nou po tom, ako bola zbúraná časť tretej tribúny Gol Sur. Po výbere stavebnej spoločnosti sa očakáva zelená pre financovanie, ktoré poskytne Goldman Sachs a JP Morgan. Pôjde o úver vo výške maximálne 1,5 miliardy eur. Väčšina prác odštartuje až po poslednom ligovom zápase na Camp Nou, ktorý sa odohrá proti Malorke 28. mája.

2. Copa del Rey a španielsky superpohár v januári

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

4 komentáre
2023-01-01 20:24:44
Najvacsia vyzva: vykaslat sa na nas tradicny sposob hry, ktory uz davno kazdy prekukol, a niekedy aj nejaky titul vyhrat!
2023-01-01 20:48:17
Barcelone treba niekoho iného ako je Xavi .. nič v zlom ale konečne by mal prísť tréner ktorý nemá nič spoločné s Barcelonou v minulosti ... tento štýl nie je IN už pár rokov .. konečne by mal prísť niekto s inou mentalitou a štýlom hry .... Barçe by to prospelo ..