Ilkay Gündoğan je jedným z hlavných prestupových cieľov Barcelony, najmä po tom, čo sa ukázalo, že Leo Messi sa do klubu nevráti. Konkurencia však neustále rastie, čo ovplyvnil aj odchod Messiho z PSG.

Ako totiž informoval L'Equipe, po Messiho odchode hľadajú Parížania nové opory pre svoj tím a dobrou príležitosťou by pre nich mohlo byť získanie Gündoğana, ktorému sa 30. júna končí zmluva s Manchestrom City. Podľa týchto správ už PSG začal konať a zaradil príchod nemeckého reprezentanta medzi svoje priority.

Vstup francúzskeho klubu by mohol byť pre Barcelonu veľmi problematický. PSG by určite mohol Gündoğanovi ponúknuť lepší plat, takže veľa by záviselo od toho, aký dlhý kontrakt Parížania ponúknu. Barça by totiž mohla 32-ročného hráča zlákať predovšetkým dĺžkou kontraktu, ktorá je stanovená na 3 sezóny. Podľa médií je tento aspekt hlavnou výhodou Blaugranas oproti Manchestru City, ktorý sa nechce viazať na takú dlhú dobu. Ďalším faktorom by mohol byť záujem o Gündoğana v Saudskej Arábii, ktorej kluby sú pripravené ponúknuť šialené platy, no futbalista údajne uprednostňuje zotrvanie v Európe.

Niektoré informácie dokonca naznačovali, že stredopoliar sa dohodol s Barcelonou. Javier Miguel z madridského denníka AS tvrdí, že Gündoğan už dal Xavimu slovo, a ak ho neporuší, skončí na Camp Nou. Je však známe, že v krokoch Blaugranas hrajú veľkú úlohu finančné otázky a záležitosti týkajúce sa registrácie hráča, takže v súčasnosti je ťažké byť si niečím istý. Gündoğanov agent pred niekoľkými dňami uviedol, že jeho klient zatiaľ nie je dohodnutý so žiadnym klubom.

zdroj: L'Equipe
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2023-06-08 22:02:03
Ako môže niekoho lákať PSG? Ešte k tomu ak hraješ za City, ktorý ti vysoký plat ponúkne rovnako. Ešte rozdiel oproti PSG je v tom, že v City dokážeš vyhrať aj cenné trofeje. Jasné, Barca veľký plat neponúkne, ale zase ponúka to čo neponúka ani City, ani PSG a to históriu a legendárny klub za ktorý si chce raz zahrať každý. Tak či onak City, alebo Barca zmysel dávajú, ale zašiť sa v pobabranom PSG? To nie. Dúfam, že aj Bernardo neurobí chybu prestupom do PSG.
2023-06-08 22:02:37
Osobne si myslím, že ak City vyhrá v sobotu LM, tak príde k nám. Strávil tam 7 sezón a kvázi by s nimi už získal všetko čo mohol. Barcelona je lákadlo nie len po futbalovej stránke, ale hlavne životnej. Krásne mesto, príjemné počasie atď. Čítal som, že aj jeho žena “tlačí”, aby prišiel sem. Ale to len tak mimo okraj čo vymýšľajú noviny. Samozrejme, je tu aj druhá možnosť, že zostane v City. PSG podľa mňa nemá absolútne žiadny zmysel. Keď bude chcieť o dva roky po nás pôjde do Arábie si dorobiť peniažky😄