Legenda Barcelony a futbalová ikona Lionel Messi sa v rozhovore pre Big Time Podcast zamyslel nad svojím odchodom z katalánskeho tímu v roku 2021 a uviedol, že nie je pripravený klub opustiť.

Argentínčanovi vypršala predchádzajúca zmluva, a hoci prezident klubu Joan Laporta neustále vyjadroval optimizmus ohľadom predĺženia zmluvy s najlepším hráčom všetkých čias, finančná situácia nakoniec nedovolila Blaugranas v tom pokračovať. Pre Messiho, jeho rodinu a všetkých ostatných to bol šok a argentínska superhviezda musela situáciu akceptovať a prestúpiť do PSG na voľný prestup.

V rozhovore pre podcast víťaz Majstrovstiev sveta vo futbale 2022 priznal, že to bola ťažko stráviteľná situácia, pretože v tom čase nebol pripravený opustiť Barcelonu so svojou rodinou: "Myslel som si, že zostanem v Barcelone. Nebol som pripravený prebudovať svoj život a presťahovať odtiaľto svoju rodinu... manželku a deti," poznamenal Messi.

Po náročnej rozlúčke s Barcelonou strávila argentínska ikona dve sezóny v PSG, kde získala ďalšie trofeje. Messi tiež vyhral Majstrovstvá sveta, čo sa mu počas celej kariéry nedarilo, a jeho úspechy mu vlani vyniesli rekordnú ôsmu Zlatú loptu. Po vypršaní zmluvy s PSG v roku 2023 sa Messimu naskytla možnosť vrátiť sa do Barcelony.

Prebehli rozhovory, ale nakoniec sa tak nestalo a Argentínčan skončil v Interi Miami, kde sa k nemu pridali blízki priatelia a bývalí spoluhráči z Barçy Sergio Busquets, Jordi Alba a Luis Suarez. Messi sa už do Barcelony ako hráč nevráti, ale klub usilovne pracuje na tom, aby mu zorganizoval podujatie na počesť, aby sa legenda mohla s fanúšikmi riadne rozlúčiť.

zdroj: @bigtimepodcast
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2024-03-26 20:22:36
Tak si mal podpísať zmluvu...
2024-03-26 21:37:49
Nemal si verit svojmu okoliu ze vsetko bude dobre ked ti vyprsi zmluva