To, že Barcelona vyhrala Ligu Majstrov, La Ligu a tiež Copu del Rey asi pripomíňať nemusím. Akým spôsobom to ale dokázala?

Ako fanúšičke Realu Madrid by mi tento barcelonský úspech mal zrejme veľmi prekážať a pravdepodobne by ma množstvo fans Realu považovalo za "zradkyňu", ak by si prečítali, čo sa chystám napísať. No nedá mi nespraviť to.

Katalánsky gigant na mňa jednoducho spravil ohromný dojem! Nikdy som nebola fanúšikom tiki-taka, slávnemu barcelonskému štýlu hry, ani som si nikdy neužívala zápasy tohto klubu. Prišli mi nudné, bez myšlienky a zbytočne zdĺhavé, priam až statické. Za "vlády" Argentínčana Gerarda Martina tomu tak skutočne bolo - nudná Barcelona. Uspávanka. Z futbalu, ktorý som sledovala pred rokom som nemala žiadny pôžitok, tiki-taka bola bezmocná. Pod Pepom Guardiolom to zasa bolo iné, jeho tím hral rýchlejšie a získal veľké množstvo trofejí, takže sa dá povedať, že to bolo úspešné obdobie, no aj v tomto čase to na mňa pôsobilo dosť nudne. Priznávam, možno to nudné nebolo, akurát som bola voči Barce až príliš zaujatá a preto sa mi to zdalo zlé. Táto sezóna ale bola až drasticky odlišná od tých predchádzajúcich a preto mi Barca a jej štýl hry obmäkčili srdce.

Na scénu totiž nastúpila Barcelona, z ktorej mi nejedenkrát padla sánka. Tiki-taka sa dostala do rozmerov, kedy mala zrazu (zrazu v mojich očiach) obrovský zmysel a aj účinok. Bola to jednoducho futbalová show, čo malo pre mňa obrovskú výhodu = mohla som si užívať nielen zápasy milovaného Realu Madrid, ale taktiež konkurečnej Barcelony. A presne to som aj robila.

Preto by som chcela aj takto verejne vyzdvihnúť tohtosezónny úspech FC Barcelona a zagratulovať tomuto klubu a aj Vám, všetkým fanúšikom FCB a návštevníkom tejto stránky, k zisku druhého historického treble a zároveň chcem poďakovať (aj keď sa to do Barcelony a k jej hráčom nedostane, nevadí :)) tímu Barcelony, že svojím futbalom nielen získavala tituly, ale aj bavila divákov (dokonca aj Madridistov).

Ešte raz srdečná vďaka! A pamätajte, futbal je predovšetkým o jeho kráse a rešpekte a preto si ho treba užívať, bez ohľadu na to, či sa Vášmu obľúbenému tímu darí alebo nie. Peace.

KIKOO813

5
2015-06-10 17:32:37

ak si pekná jak múdra tak pošli fb/mail :D

messias10

5
2015-06-10 17:35:21

alespon niekto si uvedomuje doležitosť rešpektovania supera klobuk dole dievča .. Visca el Barca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.