Agustí Benedito predstavil tento štvrtok svoju kandidatúru na prezidenta FC Barcelona.

Pod mottom „Ara és l’hora, Fem-Ho Junts!“ (teraz je ten správny čas, poďme na to spolu) predstavil dnes Agustí Benedito svoju kandidatúru na prezidenta FC Barcelona. Urobil to vo svojom volebnom sídle, v historickej budove „Capsa“ na ulici Aragón.

Vo svojom úvodnom predslove, kandidát, ktorý získal druhý najvyšší počet hlasov vo voľbách 2010, povedal „zajtra to bude 5 rokov od posledných volieb. Povedali sme, že nebudeme robiť opozíciu, a že sa budeme opäť uchádzať o post. Urobili sme pre klub to najlepšie tým, že sme nerobili opozíciu vedeniu a taktiež sme výrazne obmedzili naše verejne vystúpenia“.

Vysvetlil, že „počas týchto 5 rokov som mal tu česť vypočuť si tisíce Barcelončanov. Absolvoval som viac než 600 stretnutí a viac než 50 tisíc kilometrov po celej Catalunyi, aby som si vypočul názor Barcelončanov“.

„Náš súčasný program stojí na základe programu z roku 2010 doplnený o názor socios FC Barcelona, preto som schopný predstaviť plnohodnotnú a nezávislú kandidatúru“.

Opísal ju ako „pevnú, kompletnú, lebo taký je náš projekt, s mottom „Ara és l’hora“ chcem upozorniť na význam týchto volieb. Veľmi sa podobajú voľbám z 15 novembra 1953, prvé ľudové voľby. Miró Sans a Amat Casajuana boli kandidáti a rozhodlo 300 hlasov. Miró Sans tvrdil, že sa musí postaviť Camp Nou. To rozhodnutie bolo dobré pre FC Barcelona, ale dostal klub do ťažkostí, lebo Camp Nou stal 200 miliónov, nie naplánovaných 70. Museli sme preto predať Luisa Suáreza. Keď vstupujeme do takéhoto hospodárskeho dobrodružstva, môžeme sa dostať do neistôt a rizík. Direktíva, ktorá bude zvolená, bude musieť čeliť investíciám vo výške miliardy eur.

Poďme na to spolu znamená, že podstatnou osou Barcelony je spojenie. My culés toto spojenie prežívame osobitne. Je pravdou, že Barça je vo vážnom ohrození. Musíme vidieť dobre veci, ktoré spravili Laporta, aj Rosell a Baromeu. V tejto fáze sa musíme sústrediť na dobre veci, pretože výzva, ktorá je pred nami ma stratosféricky rozmer“.

Na záver oznámil, že sa neplánuje spojiť s iným kandidátom, „pôjdeme spolu dokonca s úmyslom vyhrať voľby“.

Zdroj: sport.es

Foto: sport.es

marosko

24
2015-06-11 23:28:02

Chalani klobuk dolu, ze pridavate clanky aj v takomto case, je mi uplne jasne, ze to robite z presvedcenia a viac menej nezistne. Preto prajem, aby sa nasa rodina cules este viac rozrastla a Vase snazenie bolo odmenene vyssim prijmom z reklam. Zasluzite si to
GJ

gulio

3
2015-06-12 11:34:31

Presne tak,klobúk dolu pred vami za všetky články o našej Barce!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.