Carles Aleňa poskytol pre portál Goal.com exkluzívne interview, v ktorom povedal, že chce na Camp Nou stráviť mnoho rokov.

Aleňa je ďalší na rade. Ak pôjde všetko podľa plánu, stredopoliar Barcelony B sa už v lete presunie medzi seniorov. Mladík debutoval pod Luisom Enriquem túto sezónu v zápase Copa del Rey proti Hérculesu, kedy sa mu podarilo aj skórovať a jeho tím remizoval 1-1. Stále ale stojí nohami pevne na zemi.

"Darí sa mi a snažím sa situácie riešiť normálne," povedal pre Goal po tom, čo sa jeho meno objavilo medzi 50 najlepšími teenagermi narodenými v roku 1998 a neskôr. "Myslím si, že mojou úlohou je hrať za mládežnícky výber, aj keď občas nastane situácia, že sa pripojím k prvému tímu. Teší ma to. Rád kráčam od zápasu k zápasu, bez toho, aby som vôbec čítal noviny alebo počúval to, čo hovoria ľudia. Chcem len pomáhať spoluhráčom a prijímať ich podporu. Podľa mňa je toto tá správna cesta, aby všetko dobre dopadlo. Chcem tu zostať a hrávať za prvý tím, to je jasné. Vo futbale však človek nikdy nevie. Vo svete sa veci neustále menia a ja viem, že by som mohol skončiť pokojne niekde inde. Mojim cieľom každopádne je byť tu veľa rokov," priznal stále len 19-ročný rodák z Mataró.

Hoci jeho preferovanou nohou je ľavačka, v rezerve nastupuje na pravej strane zálohy. "Snažím sa cítiť dobre tam, kde hrám, ale ak sa ma pýtate, áno, je to pozícia na ktorej sa mi páči najviac."

Keď bol ešte mladší, spoluhráči ho zvykli prezývať Maradona. "Teraz to už toľko nehovoria. Začalo to ešte keď sme boli medzi kadetmi, pretože som bol ľavonohý a mal som podobný účes, no nestotožňujem sa s jeho herným štýlom. Nemám rovnaký profil ako on, ale vždy som to bral ako kompliment. V žiadnom prípade nemôžeme byť porovnávaní!"

TIP | Alena: Do r*ti! Práve som strelil svoj prvý gól za Barcelonu

Aleňov idol bol pritom v začiatkoch Rivaldo. Momentálne to nie je nik iný, ako kapitán prvého tímu FC Barcelona Andrés Iniesta. "Rivaldo bol môj idol, keď som bol ešte malý. Potom Deco, ktorý hral na mojej pozícii, ale teraz sledujem Andrésa Iniestu, rovnako ako predtým Xaviho. Je to typ hráča, od ktorého sa chcem učiť," vysvetlil na záver.

zdroj: goal.com

foto: goal.com

lovefootball

7
2017-03-24 17:32:36

V B time mal viacero skvelych momentov, v ktorych ukazal svoj talent. Ale mal aj viacero slabych zapasov, v ktorych bud nebol vidiet alebo dost kazil. Este to nie je hotovy hrac pre A tim. Uvidime, ako sa bude rozvijat v nasledujucih sezonach.

Patland2

11
2017-03-24 18:23:06

Pokud nebude dostávat šance v A týmu, tak nijak:-(

mikimi122

8
2017-03-24 17:47:02

A ešte k tomu porovnaniu Aleňa nie je zdrogovaný idiot, čo má prehnané veľké ego.

Daniel9

7
2017-03-24 17:49:23

A nedáva góly rukami :D

cescfabregas58

-3
2017-03-24 23:59:39

No pozor gól rukou dal aj chlapík na tvojej fotke :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.