Na začiatku sezóny si takmer nikto nedokázal predstaviť scenár, že FC Barcelona bude mať v tejto fáze sezóny pred Realom a Atléticom Madrid až 10-bodový náskok. Realita je však taká, že Blaugranas si môžu titul v La Lige zabezpečiť už v tomto kalendárnom roku.

Po Španielskom superpohári a odchode Neymara sa zdalo, že ťažiť z toho budú práve najvážnejší súperi Kataláncov v boji o ligový primát. Realita je v každom prípade úplne iná. Barcu teraz čaká boj v Lige Majstrov proti Juventusu Turín a následne pred Vianocami ešte 2 ligové zápasy doma a 3 skutočné finále na výjazdoch.

Katalánci sa už tento víkend predstavia na Mestalle, kde odohrajú zložitý duel proti prekvapeniu tejto sezóny - Valencii, ktorá je priebežne druhá a v tomto ročníku ešte neprehrala. Ďalším nesmierne ťažkým ligovým výjazdom bude zápas na Estadio de la Ceramica proti Villarrealu. A nakoniec doslova čerešničkou na torte zostáva El Clásico na Bernabeu hneď pred Vianocami. Súboj je na programe 23. decembra o 13. hodine popoludní.

Víťazstvo v každom z týchto zložitých výjazdoch by Kataláncov v boji o titul posadilo na koňa. Pred Realom by totiž mali už 13-bodový náskok a možno aj viac, pretože Los Blancos cestujú na Klubové majstrovstvá sveta a tak budú mať o odohraný zápas menej.

V tomto smere sa zdá, že Barca si v súčasnosti musí dávať pozor práve na Los Che, pretože zverenci Marcelina idú ligou ako nôž maslom. Veľa tak ukáže práve zápas na Mestalle, ktorý je na programe 26. novembra.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

galibier

22
2017-11-21 09:37:47

po necelej tretine sutaze je predsa trochu nadnesene tvrdenie ze si mozme zabezpecit titul uz v tomto kalendarnom roku,asi mame vsetci v zivej pameti sezonu spred dvoch rokov ked sme mali 11 bodovy naskok a nakoniec sme titul ziskali o dva,ked Suarez v poslednych siedmych kolach do coho kopol to bol gol,sme na dobrej ceste a mame vsetko vo vlastnych rukach,ale krotme euforiu,madridske kluby nam svojou formou pomahaju,ale urcite budeme vsetci mudrejsi v nedelu neskoro vecer,ked budeme poznat vysledok z Valencie.

singo1

10
2017-11-21 10:36:13

A nesmie sa zabudnut aj na LM kde barcu budu cakat ozaj tazke suboje a ten program bude dost narocny len aby sa nikto nezranil a najma Leo

Radovan

0
2017-11-21 11:33:42

Ak do vianoc vsetky zapas vyhrame tak mame titul na 95%...ktovie ci v historii laligy niekto v takejto situacii to po vianociach posral..neverim ze zrovna my by sme oproti ostatnym tolko bodov postracali aby nas predbehli, hlavne teraz treba tu valenciu porazit

Mates19

11
2017-11-21 10:47:36

toto kto zase zabil takút blbosť že titul tento kalendárny rok :D :D niesme ešte ani v polke a už máme titul? Nebláznite prosím vás

Vladis_46

4
2017-11-21 11:25:11

Keď vyhráme zápasy vonku proti hlavným ašpirantom na titul , tak aj pri remíze na konci sezóny máme titul vo vačku. Myslím, že takto to autor mal na mysli. Budeme na koni pri prípadnom víťazstve u súperov.

saamci

4
2017-11-21 15:40:12

zaznelo to už veľakrát ale naozaj...aj keby sme mali náskok po tomto roku 13 bodov ešte nie je o ničom rozhodnuté...jar je ťažšia ako jeseň a myslím si že nám sily budú chýbať ak nejako v zime dobre nenakúpime takže sa upokojíme.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.