Brankárska legenda Realu Madrid a španielskej reprezentácie Iker Casillas si myslí, že dvaja gólmani zo španielskej ligy Jan Oblak, nastupujúci vo farbách Atlética Madrid, a Marc André Ter Stegen z Barcelony sú momentálne najlepší brankári sveta.

Casillas chytá za portugalské FC Porto, za ktoré nastúpil zatiaľ v tejto sezóne do desiatich zápasov.V nedeľu na svojom Twitteri odpovedal na rôzne otázky fanúšikom a jedna z nich sa týkala práve jeho názoru, kto je z dvojice Oblak a Ter Stegen lepší.

„Úprimne, keď sa pozrieme na súčasnú formu brankárov najlepších európskych klubov, Oblak a Ter Stegen jasne dominujú. Obaja prežívajú najlepšie momenty svojich kariér."

Oblak, 25-ročný slovinský reprezentant, zatiaľ v tejto sezóne inkasoval iba 5 gólov a za Atlético celkovo v 153 zápasoch dostal iba 143 gólov.

Ter Stegen sa stal barcelonským hrdinom v sobotnom zápase so Sevillou, keď predvádzal miestami až zázračné zákroky proti útočníkom súpera.

Casillas strávil v Španielsku na štadióne Santiago Bernábeu 25 rokov a je jedným z najdekorovanejšich futbalových brankárov histórie. Počas svojho pobytu v hlavnom meste Španielska 37-ročný gólman vyhral päťkrát La Ligu, trikrát Ligu majstrov, takisto získal štyri tituly v Copa del Rey, dva tituly v Európskom superpohári a jedenkrát sa tešil z titulu na Majstrovstvách sveta klubov. S Portom dokázal vyhrať portugalský titul a stál v bráne Španielska v najslávnejšej ére tejto reprezentácie, ktorá dokázala v roku 2010 získať titul z majstrovstiev sveta a v rokoch 2008 a 2012 sa tešila z titulov na majstrovstvách Európy.

Iný fanúšik sa ho spýtal, či by sa chcel vrátiť do španielskej reprezentácie a Casillas na to odpovedal: „Samozrejme! Chápem, že nový tréner Luis Enrique má svoje vlastné inovatívne myšlienky pre reprezentáciu, ale stále dúfam, že ma pozve reprezentovať."

Casillas sa takisto snažil presvedčiť fanúšikov Realu Madrid, aby zostali trpezliví a dôverovali trénerovi Lopeteguimu, napriek najhoršiemu vstupu do sezóny po 17-tich rokoch. „Zostaňte pokojní! Sezóna ešte len začala a Real má za sebou niekoľko závažných zmien. Výsledky sa dostavia."

zdroj: goal.com
obrázok: fcbarcelona.com

el_dominiko

20
2018-10-22 21:46:26

Svätá pravda :)

messidonna

14
2018-10-22 22:55:16

Oblak je fajný ... ale Mats Avenger Ter Stegen je the best ... to čo dáva za bruce lee zákroky je nenormálne :)

Tom10Fantasy

-3
2018-10-22 22:56:11

buffon ma trochu iny anzor

fofo112

9
2018-10-23 11:42:38

Marc by kraloval suverénne ,keby mal pred sebou takú obranu akú má Oblak.

SIRBRANIKE

5
2018-10-24 07:17:00

Tak z Realu mi bol vždy naj sympatickejší Iker ( Raul, R. Carlos ) a treba uznat že má pravdu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.