Médiá spájajú Neymara a Barcelonu už dlhú dobu. Katalánsky tím pritom návrat hráča nevylúčil, no jeho príchod na Camp Nou nevyzerá veľmi pravdepodobne z viacerých dôvodov.

Brazílsky útočník je stále najdrahším prestupom futbalovej histórie, keď Barcelona za jeho odchod zinkasovala 222 miliónov eur. V poslednom čase je síce spájaný s návratom do metropoly Katalánska, ale jeho návrat nie je úplne jednoduchá záležitosť. Katalánsky denník Mundo Deportivo spísal 5 hlavných dôvodov, prečo sa 26-ročný Brazílčan na Camp Nou nikdy nevráti.

Neodišiel v dobrom

Platí, že Neymar z Barcelony neodišiel v dobrom. Katalánsky klub spôsobom svojho prestupu do PSG nehneval. Blaugranas sú názoru, že Brazílčan svoj zámer ukrýval do posledného okamihu a vôbec sa nepozeral na klub, keď vyplatil odstupnú klauzulu a odišiel do Francúzska. Výsledkom je, že mu to komplikuje návrat späť. Nie všetci vo vedení FC Barcelona mu tento krok dokážu odpustiť.

Stále je s Barcelonou v súdnom spore

Hráč Barcelonu zažaloval kvôli bonusu, ktorý mu katalánsky klub mal vyplatiť za predĺženie zmluvy. Hráč však zmluvu predĺžil len rok predtým ako odišiel. V každom prípade sa hráč s klubom stále súdi a to len prilieva olej do ohňa celej situácie. A návrat to len komplikuje. Jedinou cestou je stiahnuť žalobu a nechať peniaze tak.

Nehral úplne podľa očakávaní

Katalánsky denník ako ďalší dôvod uvádza, že Neymar nehral vždy podľa očakávaní, teda podával nevyrovnané výkony. V Barcelone strávil štyri roky a niektorých v klube sklamal, že sa počas tohto obdobia nedokázal v tíme vypracovať na lídra, miesto toho často hrával sám na seba. Nepomôže mu ani zavádzanie systému VAR do futbalu, keďže práve Neymar je často označovaný za hráča, ktorý počas zápasov filmuje.

Barca stavila na Dembélého

Dembélé na Camp Nou nemal vysnený štart, ale stále sa verí, že práve mladík z Francúzska je z dlhodobého hľadiska nástupcom Neymara. V tejto sezóne sa mu postupne začína dariť a v posledných zápasoch je pre tím veľkým prínosom. Dembélé má talent na to, aby v Barcelone uspel, Katalánci však musia nájsť spôsob ako si poradiť s jeho správaním. Ak sa im to podarí, nie je dôvod, aby sa Neymar vrátil späť.

PSG odchod neumožní

Poslednou a veľmi zložitou prekážkou je PSG, klub, kde Neymar aktuálne pôsobí. Je len veľmi ťažké si predstaviť, aby Parížania po tom, čo na príchod Brazílčana minuli 222 miliónov eur, ho pustili späť do Barcelony. Majiteľ PSG chce okolo Neymara postaviť celý projekt. V každom prípade platí, nikdy nehovor nikdy.

Vyber si svoje štýlové oblečenie Blaugranas!

zdroj: mirror.co.uk
foto: mirror.co.uk

harry525

19
2018-12-05 08:46:54

Skusate magiu "5. dovodov"?.. :D... Takze chcete, aby sa vratil :D

blauigrana

26
2018-12-05 08:50:26

Ked sa Dembouz dá dokopy tak Neymar bude len ticho závidieť a bude lutovať že odišiel ako najvačší potkan :)

Bugi

2
2018-12-05 21:12:46

Asi tak ako píšeš. Srať na neho nech dá polovicu prestupovej sumy a dá si polovicu platu čo mal v FCB :-) ja osobne už ho nechcem..... viscaa

Fishinko

21
2018-12-05 08:54:21

5 dôvodov prečo sa robia tieto články 1. peniaze z reklamy 2. peniaze z reklamy 3. peniaze z reklamy 4. peniaze z reklamy 5. peniaze z reklamy
web proste z niečoho žiť musí, keď sa vám tie články nepozdávajú ich ani neotvárajte ;)

selo

9
2018-12-05 09:19:02

z čoho by klub platil jeho finančné požiadavky ?

momo9

8
2018-12-05 10:41:32

neymar nepodaval dobre vykony? čo toj e za blbosť?!! a pri všetkej ucte k Dembelemu, neverim že sa z neho stane taky hrač ako z Neya... Ney Odkedy prišiel bol oporou, dôležitý a kolektívny hráč...

cruyff

8
2018-12-05 10:42:46

bod 1 a 2 by som spojil...vyrieši sa to vzajomnou dohodou...zle výkony? ale čo..hral na seba? nezmysel.. VAR ? nepomože ale usmerní....Dembi ? umelec, ale musí na sebe popracovat a s Neyom by to bolo super....PSG? projekt ,,Neymar,,..? by musela cela FCB prestupit do PSG+výmena prezidentov a vedenia....zhrnute podčiarknute...CHCE SA VRATIT , vie že u hračov ma podporu a je už len na vedení ako ,,zošmolicha,, jeho príchod....ved dokážu aj nemožne...visca..

patrest1

9
2018-12-05 11:45:10

Takže už teraz vieme že sa na 100% vráti. Vždy keď je na tejto stránke 5 akýchkoľvek dôvodov že sa niečo stane, tak sa stane akurát tak presný opak :D

Andrejomus

3
2018-12-05 13:25:22

Minule som počul zaujímavú analýzu od známeho španielskeho novinára, že Barcelona len hrá hru, aby nejakým spôsobom skomplikovala prestup neymara do realu, pretože, údajne, Perez ma obrovský záujem o neho a je to jeho prioritou... Bud mbappe alebo neymar.. Budúce leto... Barcelona nemá na neho momentálne financie...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.