Andrés Iniesta, klubová legenda a bývalý kapitán FC Barcelona, poskytol zaujímavý rozhovor magazínu Equire. Rodák z Fuentealbille hovoril o rozdieloch medzi Japonskom, kde v súčasnosti pôsobí, a futbalom v Európe, pričom priznal, že to pre neho nie je jednoduché. 

Predstaviť si tím FC Barcelona bez Andrésa Iniestu bolo ešte pred niekoľkými mesiacmi prakticky nemožné, dnes už však bývalý španielsky reprezentant pôsobí vo Vissel Kobe. "Priznávam, že týchto šesť mesiacov, ktoré som strávil a hral v Japonsku, nebolo jednoduchých. Zvyky Japoncov sú oproti tým našim diametrálne odlišné, no môžem skonštatovať, že sa nám napokon, mne, mojej manželke a deťom, podarilo prispôsobiť sa im. So svojou rodinou som sem prišiel po Majstrovstvách sveta v Rusku, bez toho, aby som mal čas či priestor na to, aby som sa tu trochu poobhliadol. Počas tohto polroka rozdiely našich kultúr asimilovali. Japonci sú nesmierne príjemní, a to, samozrejme, je poznať aj na štadiónoch," komentoval Iniesta. 

"Fanúšikovia prežívajú od samotného začiatku svojím vlastným spôsobom. Takisto protestujú, neprejavujú však hnev a pokiaľ aj áno, tak spôsobom, ktorý je správny. V tejto krajine je úplne bežné, že po skončení každého zápasu putujú hráči bez ohľadu na výsledok za publikom, aby sa navzájom pozdravili. Krátko po mojom príchode sme prehrali šesť alebo sedem duelov po sebe. Prekvapovalo ma, ako to naši priaznivci dobre znášali. Japonci vedia prijať prehru oproti Európanom úplne rozličným spôsobom. 'Tak dobre, prehrali sme, no a čo teraz?' Na túto filozofiu sa mi prispôsobuje najťažšie, bol som vždy mimoriadne súťaživý a neznášam prehry, neviem sa cez nie preniesť," pokračoval. 

"Čas, ktorý som strávil vo Vissel Kobe, je v porovnaní s pôsobením v Barce neporovnateľne pokojnejší. V Španielsku som išiel na doraz, ako psychicky, tak fyzicky, nezostalo zo mňa nič. Hrať futbal v našej krajine je vyčerpávajúce po všetkých stránkach, tlak je v takom klube ako Barca enormný. To všetko po prestupe do Vissel Kobe opadlo. V Španielsku si nemôžete dovoliť chybu. V Japonsku to je iné. Budem si to užívať najviac, ako bude v mojich silách," dodal.

Zdroj: md
Foto: md

Teo07

2
2019-02-13 12:21:38

Zrejme mal autor na mysli skvelý časopis pre pánov Esquire... :-)

emiliano

7
2019-02-13 12:43:27

Oj Andres, škoda, že ten čas je neúprosný. Aké by to bolo krásne vidieť ťa ešte behať u nás, kde si prenikol cez dvoch, troch a vytvoril prečíslenie. A teraz sa dívam na Rakiho, ako sa zastaví a prihrá dozadu a potom to odkluše.

Milan87

10
2019-02-13 12:59:14

Zase to vidíš cierne všetko, ja radsej pozeram na arthura a som vdacny za to ze ma podobnu genialitu na lopte ako andres. Stale sa mi na jeho hre pacilo ze udrzal loptu medzi 2mi 3mi a keď pristupil zo zadu ten stvrty, spravil mu klucku bez toho aby sa na neho vobec pozrel, akoby mal don Andres oči na chrbte. Arthur ho ale určitě aspon do istej miery moze nahradit keď za pol sezóny uz je v tak mladom veku v nasej hre klucovy.

gula123

5
2019-02-13 19:33:37

Na svete je množstvo výborných záložníkov ale Iniesta bol len jeden. Futbal povýšil na umenie a nikto to na trávniku nevie tak elegantne ako on. Vďaka za to množstvo krásnych zápasov a zážitkov.

2sjr

2
2019-02-13 19:42:27

Dúfam že to o tom miernom tlaku zo strany prehrávajúceho mužstva nevravel bývalým spoluhráčom z Barcelony lebo v poslednom čase tak hrajú. Ako by im to bolo jedno

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.