Real Madrid má opäť nového trénera. Los Blancos po niekoľkých mesiacoch povedie Zinedine Zidane, ktorý na trénerskej stoličke nahradí Santiaga Solariho. Uvoľnenie trénera prvého tímu z funkcie nie je na Bernabeu v posledných rokoch nič nové. Veľký kontrast v porovnaní s Barcelonou.

Na Camp Nou totiž klub trénera neprepustil už od roku 2003. Posledným odvolaným trénerom bol Louis van Gaal. Stalo sa tak v januári za prezidentovania Joana Gasparta. Odvtedy tréneri odchádzali len na vlastnú žiadosť. Ako za úradu Joana Laportu či Sandra Rosella, tak aj Josepa Mariu Bartomeua.

Frank Rijkaard sa v Barcelone zdržal 5 rokov a počas jeho pôsobenia mužstvo získalo titul v Lige Majstrov. Holanďanovi sa v prvej sezóne síce nedarilo, no Laporta ho ako prezident klubu podržal. V roku 2008 odišiel a na poste tréner ho vtedy nahradil Pep Guardiola. Barcelona pod jeho vedením zažila najúspešnejšie obdobie vo svojej histórii, no po štyroch rokoch z klubu odišiel. Nahradil ho jeho asistent Tito Vilanova, no ten sa musel svojej práce vzdať zo zdravotných dôvodov.

Vilanovu na poste trénera nahradil Gerardo Martino. Po roku však odišiel, pretože na vlastnej koži okúsil, že trénovať tak veľký klub je nesmierne náročná práca. Opraty následne do rúk prevzal Luis Enrique. Vo svojej prvej sezóne získal treble. V metropole Katalánska sa zdržal 3 roky a následne takisto odišiel.

Odvtedy Kataláncov trénuje Ernesto Valverde, ktorý len nedávno predĺžil zmluvu o ďalší jeden rok.  V Reale Madrid medzičasom skončilo 12 trénerov a väčšina z nich musela. Vyhadzovu sa vyhli Vicente del Bosque a Jose Mourinho, pretože na konci zmluvy odišli z vlastnej vôle. Zinedine Zidane zas odstúpil po uplynulej sezóne.

Roman Calderon a Florentino Perez od roku 2003 vyrazili týchto trénerov: Carlos Quieroz, Mariano Garcia Remon, Vanderlei Luxemburgo, Fabio Capello, Bernd Schuster, Mauricio Pellegrini, Carlo Ancelotti, Rafa Benitez, Julen Lopetegui a Solari.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Darunn77

9
2019-03-15 09:23:32

Mate tam chybu : Ancelotti odstupil sam zo zdravotných dôvodou myslim ze vtedy mal.operaciu chrbtice

ximpp

1
2019-03-15 10:13:57

Určitě? Měl jsem za to, že byl taky odvolán po sezoně bez titulu.

Darunn77

3
2019-03-15 20:26:46

Nie nie on odstupil sam.kvoli tej operacii chrbta

bulldozer

8
2019-03-15 09:58:04

Oni vyhadzuju i svoje najvacsie hviezdy bez pocty, su to horuce hlavy a diktatura ako v stredoveku.

Reekwon

3
2019-03-15 11:16:19

Pro Perezka je Real Madrid čistě jen byznys, zkrátka firma. Nedaří se ti v práci, tak letíš, chceš odejít do lepšího zaměstnání? Musíš odejít zadními dveřmi. Bývalý hráči Barcelony odcházeli s poctou, klub se s nimi patřičně rozloučil, ohromně pak s Xavim a Andrésem .. Iker Casillas je pro Real Madrid stejná ikona, odešel zadními dveřmi a víckrát už na Bernabeu nebyl, protože ho nikdo nepozval. Bývalý hráči Barcelony dokonce dostávají možnost na Camp Nou pracovat. Puyol tu pracoval, Abidal tu pracuje. Iniesta si otevřel dveře pro práci v Barceloně. S Xavim se už teď v klubu počítá jako s trenérem. Takhle to v Realu Madrid ale bohužel nechodí, ten klub má úplně jinou mentalitu.

dektiv

10
2019-03-15 11:18:25

Zas si to neupravujme ako nám to vyhovuje :D Casillas sám požiadal o taký odchod. Raul, Zidane, Solari, Ronaldo, Roberto Carlos a ďaľší takisto pracujú dalej v Reale Madrid...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.