ESPN tvrdí, že Frenkie de Jong prestúpil do Barcelony vďaka výraznej pomoci od spoločnosti NIKE. Americká spoločnosť je totiž sponzorom ako Blaugranas, tak aj Frenkieho de Jonga a hráčovi zaplatí výraznú časť jeho mzdy na Camp Nou.

Barcelona vo februári oficiálne oznámila príchod Frenkieho de Jonga z Ajaxu Amsterdam. Transfer Barcelonu vyšiel na 75 miliónov eur + ďalšie milióny eur zaplatí na bonusoch. Stredopoliar sa k tímu pripojí po skončení prebiehajúcej sezóny. V januári sa pritom zdalo, že De Jong smeruje do PSG, no prezident Barcelony okamžite zareagoval a do Amsterdamu vyslal delegáciu klubu vyrokovať príchod De Jonga.

Do celého prestupu zasiahla aj spoločnosť NIKE, ktorá síce neparticipovala priamo na prestupovej čiastke za hráča, ale výrazne priložila ruku k dielu ak hovoríme o výplate pre futbalistu. NIKE s Barcelonou spolupracuje od roku 1998 a vzťahy medzi inštitúciami sú na veľmi dobrej úrovni. V roku 2016 podpísali predĺženie spolupráce až do roku 2028 s tým, že Barcelona každý rok dostane 105 miliónov. Navyše si Blaugranas pri splnení istých podmienok môžu na účet pripísať aj bonus do výšky až 160 miliónov eur. NIKE teraz ďalšími miliónmi prispela k prestupu Holanďana na Camp Nou.

zdroj: espn.com
foto: facebook

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.