Ousmane Dembélé robí všetko preto, aby sa čím skôr vrátil na trávniky. V drese Blaugranas sa chce predstaviť už začiatkom apríla. Francúz dennodenne pracuje v Ciutat Esportiva, aby stíhal dodržať plán, ktorý vypracoval klubový fyzioterapeut. Ernesto Valverde vývoj situácie sleduje s veľkým záujmom.

Tréningové stredisko Ciutat Esportivo Joan Gamper je v posledných dňoch opustené, no trojica hráčov predsa len pracuje na svojom návrate na trávniky. Ide o Luisa Suareza, Rafinhu a Ousmane Dembélého. Len posledný menovaný navštevuje komplex každý deň, aby sa držal programu, ktorý mu vypracoval fyzioterapeut Barcelony Xavi Linde. Intenzívne tréningy boli naplánované takým spôsobom, aby sa hráč na trávnik dostal, čo najskôr. Barcelona ho totiž v nasledujúcich zápasoch veľmi potrebuje. Dembélé si je vedomý, že musí vyvinúť veľmi veľké úsilie, aby bol schopný hrať proti Manchestru United. V správe od Barcelony z dňa 14. marca sa dozvieme to, že Francúz má kvôli zraneniu pauzovať 3-4 týždne. Futbalista sa v každom prípade chce vrátiť čím skôr.

Problémom je však samotný typ zranenia, ktoré Dembélého trápi, pretože si natrhol zadný stehenný sval na ľavej nohe. Práve tento sval je zodpovedný za náhle pohyby a rýchlu zmenu rytmu a to tvorí základ Dembélého hry. Okrem toho mal Francúz s týmto svalom problémy už v minulosti. V uplynulej sezóne musel kvôli zraneniu pauzovať takmer pol roka. Nepríjemné skúsenosti z minulosti by mali byť pre klub aj pre hráča dostatočným varovaním, aby návrat na trávnik neuponáhľali.

Dembélé si však stanovil niekoľko cieľov, ktoré chce zrealizovať. Chce hrať v zápase proti Atléticu Madrid, hoci len niekoľko minút. Ten je na programe 6. apríla. Takýmto spôsobom chce otestovať svoje možnosti. O ďalšie 4 dni sa chce objaviť na trávniku na Old Trafford v zápase proti Manchestru United.

Pokroky, ktoré hráč počas súčasnej liečby dosiahol, napĺňajú optimizmom a je možné, že 21-ročný útočník dostane od lekárov zelenú do 14 dní. Valverde počíta s optimálnou dispozíciou Dembélého a je veľmi spokojný s aktuálny postojom hráča.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Milan87

14
2019-03-25 09:08:53

To nie!!! Liecit aspoň 6 tyzdnov!!! To sa musí zhojit, naozaj sa začínám bát ze sa to zase uponahla.

mikimi122

14
2019-03-25 10:51:18

Z kade si nabral 6 týždňov? Podľa mňa keď ľudia v klube povedia, že stačia 3-4 týždne, tak stačia 3-4 týždne. Predsa oni sa do toho rozumejú viac ako my a taktiež lepšie poznajú detaily zranenia.

freerider22

2
2019-03-25 13:17:06

Lenže ti istý ho pustili na zápas s Lyon a ako dopadol

Mecik

1
2019-03-25 14:16:51

To si s prominutím děláš prdel, ne?

Milan87

9
2019-03-25 09:10:00

Ten united by sme mali dať aj bez neho keď to chceme celé vyhrat inak tk anj nemá cenu

Chrisler

top komentár
44
2019-03-25 09:15:37

Myslím že hlavným odkazom tohto článku je že Dembouz radikálne zlepšil postoj a prístup k tréningom. Palec hore.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.