FC Barcelona neustále hľadá nových hráčov, ktorí by mohli posilniť káder prvého tímu. Chorvátske a talianske médiá uvádzajú, že Barcelona v súčasnosti sleduje aj dvojicu hráčov z Balkánu. Blaugranas sa zaujímajú o útočníka Dinama Záhreb a obrancu Fiorentiny.

Katalánci už dlhšie obdobie hľadajú nástupcu Luisa Suareza. Naposledy sa v tomto kontexte v médiách spomínal Lautaro Martínez, ale objavili sa aj mená ako Donyell Malen, Rafael Leao či Víctor Osimhen. Chorvátske médiá zas tvrdia, že Blaugranas skautujú aj útočníka Dinama Záhreb, Bruna Petkoviča. Športový riaditeľ FC Barcelona Eric Abidal mal 25-ročného útočníka sledovať pri príležitosti reprezentačného zápasu Chorvátska so Slovenskom. Petković v tom zápase strelil jeden gól a dovedna za reprezentáciu Chorvátska len v 8. vystúpeniach strelil 5 gólov. V chorvátskej lige tento hráč strelil v 12. zápasoch 3 góly a k tomu pridal 5 asistencií. V Lige Majstrov (aj vrátane kvalifikácie) strelil 5 gólov a na ďalšie 3 prihral.

Talianske noviny La Nazione uvádzajú, že v hľadáčiku katalánskeho veľkoklubu je Nikola Milenković. 22-ročný centrálny obranca vysoký 195cm pôsobí vo Fiorentine, kam prestúpil v roku 2017 z Partizanu. Už koncom sezóny 2017/2018 si dokázal vybojovať miesto v základnej zostave talianskeho klub. V tejto sezóne odohral 12 zápasov a strelil 3 góly.

Milenković si vybojoval miesto aj v základnej zostave národného tímu Srbska a okrem Barcelony ho sleduje aj Manchester United, Juventus či Manchester City. Je porovnávaný s Nemanjom Vidičom, hoci v rozhovoroch neraz uviedol, že jeho vzorom je Gerard Piqué. Aj napriek vysokému vzrastu je rýchly, nebezpečný vo vzdušných súbojov a dokáže útočiť po krídle, keď nastúpi na pravej strane obrany. Stopér má s Fiorentinou platnú zmluvu do roku 2022. La Nazione zdôrazňuje, že tento stopér môže byť pre Barcelonu vzhľadom na zdravotné problémy Samuela Umtitiho veľmi dobrou alternatívou.

zdroj: AS, TPortal, mundodeportivo.es, La Nazione
foto: fcbarcelona.com

mikimi122

-6
2019-11-19 09:01:43

Milenković ešte nemá takú kvalitu akú teraz potrebujeme. Nový stopér musí mať kvalitu aspoň na pozíciu 3. stopéra a najlepšie by bolo, keby mohol hrať v základe a na to ešte Milenković nemá. Škriniar, de Ligt (mladé, overené)... niečo také potrebujeme.

FCB1933

6
2019-11-19 10:29:26

Dovolím si nesúhlasiť. DeLigt často kixuje a to najmä z dôvodu zlého čítania hry a postavenia.
Skriniara ako Slováka by som si prial v Barcelone, ale on nemá techniku na Barcelonu.
Radšej jedna sezóna bez trofejí, ale obmena mužstva s dlhodobou perspektívou

mikimi122

0
2019-11-19 12:21:59

Každý mladý hráč ti bude kixovať. Sú mladý a nemajú skúsenosti, takže chyby budú robiť ešte nejakú dobu tak či tak, ale na druhú stranu mi de Ligt príde stále o trošku na vyššej úrovni ako Milenković. Podľa mňa by to Škriniar v Barce zvládol, on tu môže byť úspešný.

Lana23

-1
2019-11-20 15:46:05

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.