Francouzský stoper Jean-Clair Todibo nebyl k sobotnímu utkání povolán ani na lavičku, místo něho zaujali místo hráči rezervy.

Jean-Clair Todibo zřejmě v Barceloně končí. Trenér Ernesto Valverde totiž sobotním utkáním proti Leganés vyslal francouzskému stoperovi jasný vzkaz, že s ním již nadále nepočítá. Mládežnický reprezentant Francie se i přes lapálie v obraně neumístil ani na lavičku náhradníků a s týmem cestoval de facto zbytečně. Valverde totiž musel z povolaných hráčů ještě 2 vyškrtnout, aby se dostal na požadovaný počet 20 hráčů. Vedle Todiba vyřadil ještě Carlese Peréze. Klíčové ale je, že místo člena prvního týmu povolal na lavičku náhradníků pravého obránce Daniho Morera a stopera Ronalda Arauja z B týmu.

To do jisté míry tedy potvrzuje informace médií, že má baskický kouč v oblibě více uruguayského obránce Arauja. Barça nyní vede jednání s Bayerem Leverkusenem a vše tak směřuje k tomu, že se Todibo z Barcelony v zimním přestupovém období poroučí pryč. Do Katalánska přitom přišel minulý leden, kdy španělští šampioni v tomto mini-souboji vyhráli nad Juventusem a talentovaného obránce získali na svou stranu, navíc za marginální částku. Barcelona přitom stále věří v Todibův potenciál, tudíž by ráda do přestupu vměstnala klauzuli o možném zpětném odkupu.

Kromě Leverskusenu má o Francouze zájem anglický Watford, jenže německý tým je připraven zaplatit částku 10 milionů eur, což Barceloně vyhovuje.

zdroj: sport-english.com
foto: sport-english.com

Marian

top komentár
44
2019-11-24 07:54:50

Ja by som dodal, že končí nie pre zlú výkonnosť, ale pre záujem Leverkusenu o jeho kúpu. Bartomeu radšej naplní prázdnu klubovú kasu 10 miliónmi, ako by ho podržal v klube. Aj to o ničom svedčí. Táto tragikomická dvojica Barto + Valve sa zase vytiahla. Nech už tiahnu...

adriano

6
2019-11-24 08:34:05

A ocom tu sa píše už vyše roka že tento klub hlavne barto dovedie kde?Každý si to môže domyslieť.

adriano

15
2019-11-24 08:46:15

V klube majú dobrú politiku starých si nechať česť výnimkám a mladých posielať preč speňažiť aby bolo na platy starým hviezdam.Najviac mrzí že puig nedostal šancu a že nechali preklznúť mladého Kuba do realu.Ale na všetko doplatia lebo budúcnosť je v mladých nie starých .

Tomo10

15
2019-11-24 09:15:36

Stopér, ktorý je podľa mňa veľký talent...
Mohli by sme mať 3 alebo 4 top stopérov, Lenglet, Umtiti, Todibo a Araujo.

kluc

10
2019-11-24 09:22:58

Nech ho pošlú na hosťovanie, po sezóne Valverde skončí a dostane šancu a mohol by byť z neho top stopér....žiaľ Ernesto to usudzuje podľa tréningov...

jan22

9
2019-11-24 09:52:37

Jedine zmena trénera môže dať nádej že stav v barce po určitom čase ( nie ihneď) sa môže zlepšiť . Toľko nesprávnych rozhodnutí trénera by malo už dávno stačiť k jeho odvolaniu.. Žiaľ vedenie robí rovnako neúnosné mnžstvo zlých rozhodnutí,tak neblahé výsledky usvedčujú tak trénera ako aj vedenie , preto ích spokojnosť sa rovná katastrofe pre klub.

myzuFCB

10
2019-11-24 10:45:42

je načase aby skončilo aj vedenie lebo Bart si urobil s klubu biznis. inak si fakt neviem vysvetliť snahu predať mladého hráča z obrany keď skôr či neskôr bude Pique končiť Umtiti je neistý keďže sa na neho v poslednej dobe kopia zranenia. Príde mi to tak, že Todibo bol kúpený už s úmyslom ho ďalej predať za drahšie

jan22

5
2019-11-24 12:03:06

Základ na zlepšenie - jasný odkaz pre Valverdeho na odchod bez možnosti návratu .

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.