Luis Rubiales bol hosťom programu "El Larguero", ktorý vysiela rozhlasová stanica Cadena SER. Prezident RFEF hovoril o Španielskom superpohári či nadchádzajúcich prezidentských voľbách v Španielskej kráľovskej futbalovej federácii.

Podmienky v Saudskej Arábii

"Počas prezentácie nového formátu som povedal, že sa presťahujeme do Saudskej Arábie, pretože tam nám ponúkli dobré podmienky. Nebola to však jediná krajina s dobrou ponukou, ale tam sme mohli takisto vykonať dôležitú prácu. Je to kraj, ktorý sa musí rozvíjať a hoci to nie je našou úlohou, futbal pomáha. Blahoželali nám, dokonca to robili aj ženy na uliciach. Inou vecou sú niektoré médiá, ktoré majú finančné zmluvy s niektorými inštitúciami a pokúsili sa niečo predať. Nájsť v tomto objektivitu je zložité. Myslím si, že je to bod zlomu v Arábii. Čoraz viac inteligentných ľudí chápe, že bez ohľadu na to, čo sa urobí, kritika sa objaví vždy. Nie je možné, aby sme sa vždy mýlili. Amnesty International sa s nami kontaktovala a odpovedali sme, že to vždy bude verejné. Diplomacia je v niektorých obdobiach veľmi dôležitá. Práve oni nás začali prosiť, aby ženy mohli vstúpiť na štadión."

Sťažnosti Valencie a Barcelony

"Valverde bol vždy veľmi slušný, ale nie dobre informovaný. Formát superpohára sme zmenili vo februári. Tak ako v Lige Majstrov, nehrajú iba víťazi líg. Nechcem porovnávať superpohár s týmto oveľa väčším turnajom, ale zaviedli sme zmeny až potom ako sme sa stretli s víťazom Copa del Rey a ligovým majstrom. O týchto zmenách hlasovalo veľké množstvo hlasov. Nie je to rozmar. Celý španielsky futbal: tréneri, rozhodcovia, hráči aj kluby uviedli, že tento formát je dobrý. Barcelona vyhrala ligu, ale ak by bola druhá, takisto by sa ocitla na turnaji."

VAR

"Po prvýkrát sa ukázalo na štadióne to, čo bolo vidieť na opakovaných záberoch."

Predchádzajúci formát turnaja

"Z 80 000 fanúšikov boli socios ani nie 15 000. Zvyšok boli turisti nachádzajúci sa v Barcelone, ktorí za lístok zaplatili 200-300 euro. Aby boli tribúny plné, bolo potrebné rozdať lístky zadarmo. Kluby prosili o zmenu formátu. Pre účastníkov superpohára sa nám podarilo získať vyššie finančné príjmy. Ale aj pre iné strany. Fanúšikov turnaj počas leta nezaujímal, pretože iné tímy vtedy hrali v európskych kvalifikáciách. Turnaj strácal na hodnote. Bolo lepšie preniesť turnaj za hranice, než ho zrušiť. Budeme bojovať o možnosť organizácie MS, tieto detaily sú dôležité."

Ženy

"Chceme byť partnerom v projekte 2030. V superpohári sa na štadióne objavilo tak veľa žien po prvýkrát. Nechceme zmeniť všetko v priebehu jedného dňa, ale budeme spolupracovať."

Uzatváranie štadiónov napríklad kvôli rasizmu

"Ak chcú kluby sprísniť predpisy, možno je potrebné to urobiť. Niektoré veci nie je možné tolerovať."

Superliga

"Súhlasím s tým, čo uviedol Ceferin. Pracujeme na udržaní rovnováhy v súťažiach, ktoré by priniesli viac ziskov."

VAR v La Lige a v superpohári

"Dúfam, že La Liga bude súhlasiť a prikývne aj dodávateľ."

Voľby

"Zdvojnásobili sme rozpočet z 170 na 340 miliónov eur. Sme druhou federáciou s najvyššími príjmami a za pár rokov budeme najlepšou. Moc je argumentom. Pokiaľ máme peniaze, nájdeme spoločnú reč s médiami. Amatérska liga aj nižšie ligy ma podporujú. Voľby by som chcel usporiadať pred EUROm."

Casillas

"Pokiaľ získa podporu a bude mať chuť, môže vo voľbách kandidovať. Ja kandidovať budem a vyhrám. Sme svetovým lídrom v transparentnosti, náš pomer narástol z 2,7 na 10. O Ikerovi som nič nepočul, ale bol úžasným brankárom, hoci nepoznám jeho manažérske skúsenosti. Svoju kandidatúru však môže ohlásiť každý Španiel."

zdroj: as.com
foto: facebook

Milan87

5
2020-01-11 14:19:01

Má asi pravdu. Barca nadává že preco musia koli poháru do saudi a v priprave lieta ešte nezmyslnejsie a ešte nenažranejsie

Sudruh_Zincica

6
2020-01-11 14:37:10

Skor by sa mali zamysliet, preco to dali do tej antidemokratickej krajiny ako je Saudska Arabia. Ziadne politicke strany, ziadny parlament, ziadne volby, ziadna demokracia. Rezim horsi ako v Severnej Korei. Zakony horsie ako v stredoveku. Z ambasady vynesu v kufroch rozkuskovane telo novinara a nikomu to nevadi. Vsetci su poondiati z ich ropy.
Ostuda aj cely superpohar v Arabii.

Pader

10
2020-01-11 14:21:24

OT: Suárez je zranený

Milan87

4
2020-01-11 14:28:18

Tak to je náš konec. Bez luisa sme poloviční

cukr86

1
2020-01-11 14:33:35

::D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.