Víctor Font, kandidát na prezidenta FC Barcelona poskytol rozhovor pre katalánsku rozhlasovú stanicu Cadena SER, v ktorom sa vyjadril k poslednému rozruchu okolo katalánskeho klubu a jeho spolupráce s firmou I3 Ventures.

Si prekvapený týmito informáciami?

"Áno, predovšetkým po tom, čo som sa dozvedel všetky podrobnosti. Už niekoľko týždňov sa trochu pozastavujeme nad tým, čo sa deje okolo Barcelony. Uvedomovali sme si alebo sme vycítili, že niečo bolo zorganizované, pretože sme videli zvláštne veci. Prekvapilo nás však, že je to tak vážna záležitosť, predovšetkým vzhľadom na dôkazy, ktoré boli zverejnené."

Nevedel si o tom, ale si niečo tušil?

"Objavili sa osoby, ktoré kritizovali a všetci to robili s rovnakým odkazom. Bolo to prinajmenšom prekvapujúce."

Prekvapilo ťa, že medzi tie kritizované osoby si patril aj ty?

"Prekvapilo ma to, pretože pracujeme na projekte budúcnosti a so súčasným vedením nemáme žiadny finančný vzťah, nie sme súčasťou vojny v klube, sme mimo toho všetkého. Bol som veľmi prekvapený a keď sa potvrdí, že sa využívali peniaze klubu, peniaze socios na útoky... Nepracujeme na projekte, ktorý by bol proti komukoľvek, ale máme v úmysle pripraviť sa budúce výzvy, ktorých bude v priebehu nasledujúcich desiatich rokov veľmi veľa."

Chystáš sa klub po týchto informáciách zažalovať?

"V súčasnosti nemáme jasnú odpoveď na to, čo urobíme, pretože sa to objavilo len teraz a povedal by som, že sme veľmi opatrní vzhľadom na to, čo sa deje. Už sme zverejnili vyhlásenie, v ktorom sme poprosili o transparentnosť. Nerozumiem, že pri informácii s takouto váhou sa diskusia neuzavrie. Myslím si, že klub a prezident by mali zvolať tlačovú konferenciu, aby všetko vysvetlili. Budeme to sledovať. Nechceme a nemáme radi súdnu cestu, ale určite budeme brániť záujmy klubu."

Myslíš si, že Bartomeu by mal rezignovať a zvolať predčasné voľby?

"Pokiaľ sa potvrdí, že za to všetko je nakoniec zodpovedný on, mal by prevziať zodpovednosť. Sme za inštitucionálnu stabilitu, ale vzhľadom na tak závažné obvinenia, ktoré klub doviedli do morálneho bankrotu, bolo by to opodstatnené. O voľbách by mali rozhodnúť socios, ktorí by mali prevziať kontrolu."

Sú predčasné voľby najzdravšou vecou?

"Futbal je šialený svet, ktorý stojí na výsledkoch, ale všetci musíme zachovať pokoj a stabilitu. Pokiaľ sa potvrdí, že zodpovednosť leží na pleciach vedenia klubu, mali by sa zvolať predčasné voľby. O to viac, ak vedenie v posledných mesiacoch dokázalo, že nemá projekt ani víziu do budúcnosti. Všetky udalosti spojené s výmenou trénera či procesu hľadania nástupcu Suareza nám ukázali, že projekt neexistuje."

Ak by sa Víctor Font stal prezidentom, stane sa Xavi trénerom?

"Myslím si, že Xavi raz bude trénerom bez ohľadu na to, kto bude vládnuť. Pracujeme s ideou, že bude základnou súčasťou projektu na nasledujúcich 10 rokov bez ohľadu na to, či bude trénerom či nie. S Xavim nie som dohodnutý na tom, že bude trénerom, ale mali by sme vytvoriť podmienky na vedenie alebo spolu vedenie športového projektu."

Kúpil by si Neymara?

"Prezident v našom modeli nebude rozhodovať o tom, koho kúpiť a koho nie. To by zostalo v rukách športového riaditeľstva. Myslím si však, že klub si to z hľadiska inštitucionálneho a finančného nemôže dovoliť."

Znepokojuje ťa to, že Messi môže odísť?

"Nie, pretože je taký istý culé ako ja. Preto mám dojem, že neodíde. Okrem toho by chcel opäť vyhrať Ligu Majstrov a my mu k tomu chceme pripraviť adekvátne podmienky. Myslím si, že kariéru ukončí v Barcelone."

zdroj: Cadena SER
foto: facebook

Borby55

10
2020-02-19 09:40:10

Tiež si myslím že Leo neodíde....ale sa trocha obávam že všetky tieto veci čo sa tu dejú mu znechutia jeho milovaný futbal a sem tam to už aj je vidieť...No každopádne musíme veriť že to dopadne čo najlepšie a stane sa zázrak a ešte túto sezónu vyhráme LM aj La Ligu....lebo doteraz sme neukázali našu skutočnú silu....

marke7

16
2020-02-19 09:42:39

Na něm už je to vidět teď a jako jeho velkého fandu mě to fest mrzí. Nesmeje se na hřišti, nemá radost, hraje sice pořád nadstandard, ale prostě bez života.

Wladisss

9
2020-02-19 09:46:12

Viem že to sem nepatrí a je to mimo futbal. Ale tu ide o čas. A preto vás prosím nájdite si chvíľku času a prečítajte si a prispejte tomuto chlapcovi ktorý potrebuje našu pomoc keď sa mu štát otočil chrbtom. Poprípade to zdielajte. https://www.riskodychaj.sk/...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.