Josep Maria Minguella patrí medzi najznámejších španielskych futbalových agentov. Pre agentúru EFE poskytol rozhovor, v ktorom hovoril o budúcnosti klubov v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Podľa neho by sa hráči mali vzdať veľkej časti svojich zárobkov.

Solidarita zo strany hráčov

"Je potrebné analyzovať situáciu hráčov a zistiť ako ďaleko sa môžu posunúť, no predovšetkým sa musíme vyhnúť bankrotu. Kluby sú pilierom športu, z tohto dôvodu by hráči mali byť solidárni a mali by rezignovať zo svojich zárobkov. Pokiaľ nejaký hráč chce dostať celú svoju výplatu, má na to právo, ale dostane ju s oneskorením a urobí zlý dojem. Pokiaľ pôjde na súd, určite vyhrá, ale odkiaľ sa tieto peniaze vezmú? Budú kluby musieť predať svoj majetok?"

Vyvodia kluby z tejto situácie ponaučenie?

"Hráči teraz vedia, že situácia je komplikovaná a že môže prísť k nariadeniu o znížení platov zhora. Taká istá situácia panuje v Španielsku, Taliansku, Anglicku aj Nemecku. Ak nie je príjem, peniaze nikto nedotlačí. Je to lekcia do budúcnosti. Keď sa všetko zastabilizuje, kluby budú aj naďalej bojovať o najlepších hráčov, dávať im vysoké výplaty a platiť za prestupy stovky miliónov, ktoré nie sú vidieť v žiadnom inom hospodárskom sektore na svete."

Futbal ako ilúzia

"Futbal je ilúzia, niekedy sa zdá, že pre niektoré kluby je najdôležitejšie zaplatiť viac ako súper. Vyplatiť 100 miliónov eur v inej oblasti je nepochopiteľné, nedeje sa to. Vo futbale však platíte s nepochopiteľnou radosťou. Táto situácia určite zapríčiní, že niektorí začnú chodiť pevne po zemi a to nielen v športe. Najlepšie by bolo, aby kluby dospeli k dohode s hráčmi."

Koniec v nedohľadne

"Nevieme, ako dlho to všetko potrvá, pretože sme všetci v núdzovom stave. Musíme si počkať, kým sa situácia viac upokojí, aby sme zistili, čo sa stane s La Ligou, Ligou Majstrov a všetkými ďalšími súťažami. Od Barcelony nebudem požadovať vrátenie žiadnych peňazí, pretože za túto situáciu nie je zodpovedný klub."

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-03-24 13:12:41
Tak dnes vyšla správa o najlepšie zarábajúcich fotbalistoch sveta.Messi zarobí ročne 130 miliónov druhý najlepší je ronaldo.Neviem ale keby sa Messi zriekol jedného platu za rok neuškodilo by to ani jemu ani rodine.Tak isto by to mali všetci hráči spraviť a ukázali by ako im záleží na tomto klube.Myslim si že ani jeden fotbalista netrie biedu a najme nie pokiaľ sa to týka špičkový ch klubov ako je aj fc Barcelona.
2020-03-24 13:39:44
Ja zase milujem také kydy, aké tu produkuje bullo . Prd vieš o živote. Viac s tebou netreba strácať čas.