Ballon d'Or, anketa pre najlepšieho hráča sveta, je jednou množstva vecí, ktorú ovplyvnila pandémia koronavírusu. Ocenenie odovzdáva francúzsky časopis France Football. O víťazovi rozhodne 193 novinárov z celého sveta v hlasovaní, ktoré zvyčajne prebieha v novembri a víťaza spoznáme na gala v decembri. Ale čo tento rok?

Kvôli šíriacej sa pandémii koronavírusu platí, že tento rok si veľa futbalu zrejme neužijeme. Hralo sa v podstate len v januári a februári a približne od začiatku marca stojí celý futbalový svet. Kedy sa súťaže obnovia, je vo hviezdach. Presunuté na ďalší rok boli aj veľké turnaje ako Majstrovstvá Európy, Copa America a dokonca aj Olympijské hry.

Zlatá lopta spoznala svojho víťaza každoročne už roku 1956. Prvý ročník vyhral Stanley Matthews a zatiaľ posledná Zlatá lopta pripadla do rúk Lea Messiho. Anketa Zlatá lopta je však v tej istej situácii ako FIFA The Best, ocenenie pre najlepšieho hráča sveta podľa názoru FIFA. Táto anketa je vyhodnotená zvyčajne v septembri. Ako to budú kompetentní riešiť tento rok, je zatiaľ veľkou neznámou.

Jednoduchšie je to v prípade Zlatej kopačky - ocenenia pre najlepšieho strelca európskeho kontinentu. V tomto rebríčku je na čele priebežného poradia Ciro Immobile.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

2 komentáre
2020-04-03 11:52:07
Asi Cristiano
2020-04-03 12:27:37
Ak by sa nedohrala sezóna, nedával by som ju nikomu, pretože Ballon D Or je za celý rok, nie za 5 mesiacov (ak sa bude hrať od septembra).